Trumpf presenteert op Formnext complete systemen voor industriële 3D metaalprint toepassingen. Behalve de 3D metaalprinter zelf maakt hier ook geautomatiseerde poederhandling en handling van de geprinte delen van uit. Trumpf ziet additive manufacturing op dit moment duidelijk richting serieproductie gaan.

 

Trumpf ziet 3D metaalprinten opschuiven richting productie

De ontwikkelingen in 3D metaalprinten gaan snel. Dat blijkt duidelijk uit de aankondiging van Trumpf om op Formnext (15 – 18 november Frankfurt) niet alleen de productieversie van de TruPrint 3000 te lanceren. Zowel voor de LMF- als LMD-technologie komt Trumpf eveneens met systemen die de productie vergaand geschikt maken voor serieproductie.

 

Ook toeleveranciers stappen in

“Sinds de marktintroductie van onze nieuwe LMF- en LMD-systemen eind 2015 zien we een sterke opwaartse trends en veel belangstelling vanuit de industrie”, zegt Peter Leibinger, bestuursvoorzitter van Trumpf Laser- und Systemtechnik. “Steeds meer klanten gebruiken de additieve technologieën niet alleen voor de productie van prototypes, maar ook voor serieproductie.” Dat loopt uiteen van de vormen- en matrijzenmakers via de auto- en aerospace-industrie tot en met medische sectoren zoals de dentale industrie. Trumpf ziet 3D metaalprinten echter ook als productietechniek voet aan de grond krijgen bij toeleveranciers.

Lees verder over het nieuws van Trumpf op de website van 3D print magazine

 

Pin It on Pinterest