eos m-300

Siemens wordt de pilotklant voor het nieuwe EOS M 300-4 metaalprintsysteem. De nieuwe machine komt in het Britse Worcester te staan. Hier is de Siemens dochter Materials Solutions gevestigd. Dat gaat het nieuwe AM-platform van EOS testen bij de productie van turbinecomponenten voor onder andere de vliegtuig- en autoindustrie.

 

Materials Solutions eerste pilotklant voor nieuwe metaalprinter

Op de IMTS in Chicago heeft EOS het nieuwe 3D metaalprintplatform M 300-4 voor het eerst gepresenteerd. Het gaat hier om een modulaire machine, die afhankelijk van de toepassing kan worden uitgebreid met meerdere laserbronnen, verschillende nulpunt spansystemen om de geprinte werkstukken gemakkelijker op te spannen op een CNC machine et cetera. De Siemens Gas Turbine divisie is een trouwe klant van EOS. Ook in de Finse fabriek waar de branders van de elektriciteitscentrales worden gerepareerd met 3D metaalprinten, gebruikt Siemens EOS machines. Daarnaast levert Siemens de drives en de besturing voor de nieuwe machine van EOS.

 

Lagere stuksprijs door vier lasers

En nu gaat de Britse Siemens dochter aan de slag met het nieuwste platform. “Gebaseerd op het systeem met vier lasers, zullen we de kosten per onderdeel verder kunnen verlagen”, zo motiveert Markus Seibold, vice president AM bij Siemens Power and Gas, de keuze voor de EOS M-300. Materials Solutions zal de machine inzetten voor toepassingen voor zowel de luchtvaartindustrie, automotive industrie en ook andere sectoren. Siemens heeft gekozen voor een EOS M 300-4. De machine is dus voorzien van vier lasers, heeft een bouwvolume van 300 bij 300 bij 400 mm. Verder is het concept schaalbaar. Ook is de machine voorzien van een apart station voor het wisselen van de bouwkamer.

 

Intensieve samenwerking op Industrie 4.0 vlak

Het grote Duitse industrieconcern en EOS werken op tal van terreinen intensief samen, onder andere als het om Industrie 4.0 oplossingen gaat. Tijdens Formnext zei EOS CEO Adrian Keppler recent nog dat de twee bedrijven onder andere werken aan de integratie van EOS software in het IoT platform van Siemens, Mindshpere. Ook wees hij op de verdere integratie van EOS systemen in Siemens NX. Adrian Keppler zei verder  te verwachten dat de vraag naar production on demand gaat toenemen.  Een reden te meer waarom machines met elkaar verbonden moeten zijn.

 

2 gedachten over “Siemens wordt testklant voor EOS M 300-4 platform

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest