Made-in-Europe.nu

Bemet lanceert Trivest Connect platform

Bemet introduceert tijdens de Demoweek het Trivest Connect platform. Via dit platform, ontwikkeld voor de maakindustrie, kunnen bedrijven die verschillende ERP-systemen hebben, geautomatiseerd informatie met elkaar uitwisselen. Bemet laat daarnaast het programmeren van een meetcyclus vanuit TopSolid zien op de Hedelius Acura 5-asser in het nieuwe Application Center van Heidenhain.

Een noviteit bij Bemet is de koppeling naar het Trivest Connect platform. Bemet heeft in 2017 aansluiting gezocht bij Trivest Software Group. Binnen deze groep zijn meerdere softwarebedrijven actief met het ontwikkelen van software voor project- en klantordergestuurde bedrijven in de maakindustrie.

Geautomatiseerd data-uitwisselen tussen verschillende ERP-systemen

ERP-onafhankelijk platform

Trivest Connect is een nieuw platform dat processen over meerdere applicaties heen automatiseert. Bedrijven die bijvoorbeeld met verschillende ERP-pakketten en bestelsystemen werken, kunnen via Trivest Connect eenvoudig informatie met elkaar uitwisselen. Hiermee vereenvoudigen ze hun gezamenlijke processen door het automatiseren van kostbare en veelal handmatige werkzaamheden. Informatie zoals levertijden en prijzen die tot stand komen bij het aanmaken van de verkooporder, wordt via het Trivest Connect platform verzonden en opgenomen in het ERP-systeem van de inkoper.

Meetcyclus in TopSolid programmeren

Bemet demonstreert daarnaast het programmeren van een meetcyclus in TopSolid. Deze demonstratie wordt samen met Heidenhain gegeven. In het nieuwe Application Center dat Heidenhain tijdens de Demoweek opent, staat een Hedelius Acura 65 5 assig bewerkingscentrum met Heidenhainbesturing en -tasters. De werkvoorbereider kan in het programma de meetcyclus programmeren. Eindgebruikers voorkomen hiermee dat in de onbemande productie defecte werkstukken seriematig geproduceerd worden. Door de inzet van geautomatiseerde metingen kan het meetresultaat geanalyseerd, en indien nodig, gecorrigeerd of geannuleerd worden. Tevens kan dan een alternatief proces of werkstuk gestart worden.

Bemet is tijdens de Demoweek bij vier van de andere deelnemers aanwezig. Naast Dymato, Bender Techniek en DMG Mori is dat ook in het nieuwe Application Center van Heidenhain.

Pin It on Pinterest