DMG Mori PH-AGV 50

Het AGV systeem, ontwikkeld samen met Jungheinrich.

Acht leveranciers aan de verspanende industrie in Nederland hebben samen het Smart Machining Platform opgericht. Ze gaan bedrijven informeren over hoe het vakgebied verspaning komende decennia gaat veranderen. Op Metavak 2019 treden ze voor het eerst naar buiten.

DMG Mori, Haimer, BMO Automation, Schunk, MKG Supply Drive, Iscar, CNC Consult en Heindenhain: dat zijn de founding partners van het Smart Machining Platform. Bedrijven uit de verspanende industrie kunnen zich aansluiten bij het platform. Dat biedt hen toegang tot workshops en seminars maar er wordt wel verwacht dat ze kennis willen delen met anderen.

Verspaning gaat veranderen
De verspaning is sterk aan het veranderen. Automatisering, 24/7 productie, smart industry: dat zijn ontwikkelingen die de werkwijze in deze tak van de metaalindustrie komende jaren beïnvloeden. Om de bedrijven mee te nemen in deze ontwikkeling, gaan de initiatiefnemers van het nieuwe platform meerdere keren per jaar seminars en workshops organiseren. Het is daarnaast de bedoeling dat bedrijven die vergelijkbare vragen over de toekomst van de verspanende industrie, bijeen worden gebracht. Kennisdelen is een van de kenmerken van het platform. Deelname is voor bedrijven gratis.

Presentatie op Metavak
Op Metavak presenteert het Smart Machining Platform zich op het demoplein. Daar kunnen bezoekers zien hoe digitalisering en automatisering het werk nu al kunnen optimaliseren. Metavak vindt van 8 – 10 oktober plaats in Gorinchem.

Meer informatie over het Smart Machining Platform vind je hier

En lees in de recente editie van Made-in-Europe Solutions Magazine:
Autopilot in de fabriek
– DMG Mori: waarom het ecosysteem belangrijk wordt
– Schunk en Kuka maken de grijper slim

3 gedachten over “Smart Machining Platform presenteert zich op Metavak

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest