Celos

DMG Mori heeft met het Celos Next hybride platform de Intelligent Manufacturing Award 2020 gewonnen in de categorie Envision. Deze award is een initiatief van Microsoft en Roland Berger en is een erkenning voor digitale excellentie.


Met Celos Next koppelt de machinebouwer de productieafdeling bij klanten aan bestaande softwaresystemen en de digitale leveringketens. Deze verbinding werkt onafhankelijk van welke fabrikant dan ook en waarborgt een doorlopende datastroom.

DMG Mori koppelt merkonafhankelijk productie aan alle softwaresystemen

Data uitwisselen door de hele keten

Celos Next is een hybride platform, zoals DMG Mori het zelf noemt. Het is een combinatie van Edge/Cloud platform. Hiermee kunnen gebruikers de procesketens waarin ze opereren digitaal integreren. Data kunnen tussen de partijen uitgewisseld worden, tot op de productievloer. De interface hiervoor werkt merkonafhankelijk. Met name dit aspect, dat ervoor zorgt dat data zonder belemmeringen door de hele keten gestuurd kunnen worden, heeft de aandacht van de jury getrokken. Ook de compleetheid van Celos Next, inclusief de individueel aan te passen apps, wordt gewaardeerd. 60 bedrijven hebben meegedaan aan de competitie.

Getest in de eigen waardeketen

Christian Thönes, CEO DMG Mori AG, zegt in een toelichting dat de machinebouwer in eerste instantie de digitaliseringsstrategie in de eigen waardeketen heeft doorgevoerd, samen met Microsoft. Ook klanten zijn hierbij betrokken. Thönes is overtuigd dat een integrale digitalisering, door hele proces- en waardeketens heen, doorslaggevend wordt voor de toekomstige groei en concurrentiekracht. De digitalisering versnelt momenteel, afwachten is geen optie meer. Investeren in innovatie is de enige manier om uit de crisis te komen, zegt de topman.

Transformatie van pure machinebouwer naar end-to-end partner DMG Mori nog niet afgerond

Miljoenen investeringen

Met investeringen in de orde van grootte van tweecijferige miljoenen heeft DMG MORI de kwaliteit en de breedte van zijn digitale aanbod in de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid. “Dankzij onze consequente investeringen vooraf zijn we nu in staat om op holistische wijze digitalisering in bedrijven te implementeren”, aldus Christian Thönes. De toekenning van de Microsoft Intelligent Manufacturing Award is een bevestiging voor de machinebouwer en een extra motivatie om door te gaan. Hiermee is de transformatie van een pure fabrikant van werktuigmachines naar een end-to-end partner voor industriële digitalisering in de hele waardeketen nog niet afgerond. DMG Mori heeft de award gewonnen in de categorie Envision, waarin het gaat om een visionaire visie op de transformatie.

Pin It on Pinterest