De 19e editie van de Precisiebeurs heeft een record aantal bezoekers getrokken. Naast het hoge aantal van 3704 bezoekers spreekt vooral het internationale karakter van de beurs. 


Bart Kooijmans, Manager Precisiebeurs: “Als organisator zijn we trots dat we met de Precisiebeurs de maakindustrie kunnen verbinden aan de wetenschap. De uitwisseling met zusterbranches en bedrijven uit de delegatie van het partnerland Zwitserland is ook zeer goed ontvangen evenals de pitches van 20 jonge talenten en hun innovatieve projecten. Het is geweldig om te zien hoe deze internationale partijen bij elkaar komen op de Precisiebeurs.” Dat de beurs een sterk netwerk karakter heeft, blijkt al uit het feit dat druk gebruik werd gemaakt van de Meet & Match door EEN en KVK.

De Zwitserse delegatie van het Swiss Precision Cluster op de Precisiebeurs.

Impuls als Einstein Telescope in Limburg komt

In de Big Science sessies deelden experts van CERN en F4E/ITER recente ontwikkelingen en kansen in komende aanbestedingen. Frank Linde van Nikhef gaf een overzicht van het zwaartekrachtgolf onderzoek. Hij sloot zijn lezing af met een korte introductie over het ET pathfinderproject dat Nikhef in Maastricht realiseert om de nieuwe technologie voor het Einstein Telescope project te ontwikkelen. Indien Maastricht hiervoor als locatie gekozen wordt dan geeft dit een enorme impuls aan deze regio en Nederland. Zwitserland was dit jaar partnerland, een nieuw initiatief op de Precisiebeurs. Een Zwitserse delegatie van bedrijven uit de precisieindustrie bezocht de beurs in Veldhoven, onder leiding van van Patrick Roth, voorzitter van het Swiss Precision Cluster.

Wim van der Hoek Award

DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) reikte tijdens de beurs de Wim van der Hoek Award uitgereikt. De prijs ging naar Sven klein Avink, die aan de Universiteit Twente (UT) afstudeerde op het opnemen van visco-elastische elementen in elastische scharnierconstructies om de effecten van overbepaaldheid op te vangen. “Een belangwekkende toevoeging aan Des Duivels Prentenboek van Wim van der Hoek”, aldus de jury.

Sven klein Avink met de Wim van der Hoe Award (Foto’s Mikrocentrum)

Rien Koster-prijs voor Hans van der Rijdt

Hans van de Rijdt ontving de Rien Koster-prijs voor zijn verdiensten als ontwikkelaar van multidisciplinaire en eenvoudige concepten voor hightech systemen die goed scoren op maakbaarheid en kostprijs. De jury, nu onder voorzitterschap van Ton Peijnenburg, adjunct-directeur en manager Systems Engineering bij VDL ETG, hanteert in de beoordeling vier criteria: oeuvre, creativiteit, relevantie (maatschappelijk en commercieel) en professionele uitstraling. Van de Rijdt’s concepten getuigen van multidisciplinair systeemdenken, aldus de jury. “Hij maakt doordacht gebruik van de mechanica, elektrotechniek, metrologie en regeltechniek om tot een optimaal ontwerp te komen. Tegelijkertijd houdt hij de maakbaarheid en de kostprijs in de gaten en weet hij met zijn ontwerpaanpak vaak tot aanzienlijke kostprijsreducties te komen.” Hans van de Rijdt ontwierp de architectuur voor verschillende productiesystemen van NXP en werkte het concept voor een nieuwe wafertafel van ASML uit. Belangrijke bijdragen leverde hij aan het concept voor de asperge-oogstmachine van Cerescon.

Rien Koster (links( samen met de winnaar Hans van de Rijdt.

Op 18 en 19 november 2020 vindt de 20ste en tevens jubileumeditie van de Precisiebeurs plaats met Engeland als partnerland.

FOTO: TNO toonde het prototype van de optische unit voor de Leo-Leo optische communicatie satelliet.

2 gedachten over “Record aantal bezoekers op Precisiebeurs

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest