Prototyping MNE

Terwijl we in West-Europa als het om innovatie gaat vooral richting Sillicon Valley kijken, komt achter onze rug een technologische grootmacht aanstormen en haalt de innovatietrein van China ons in. China wil leidend worden in tal van segmenten, Kunstmatige intelligentie is hierbij de rode draad. In een notendop is dat de boodschap van Pascal Coppens, keynotespreker op Prototyping MNE 2020.


Is de mindset van de Belgische – en ook Nederlandse – industrie klaar om in de context van digitalisering en groeiende internationale competitiviteit de ring in te gaan? Is de industrie klaar om in het technologisch disruptieve klimaat van tegenwoordig de internationale concurrentie aan te gaan? Dat zijn vragen waarmee Pascal Coppens op het event in Kortrijk de aftrap geeft voor het Captains of Industry Debate.

China’s nieuwe moraal: sneller en beter leveren

Pascal Coppens heeft meer dan 20 jaar in China gewoond en gewerkt. Hij kent het land dus van binnenuit. In zijn bestseller China’s new normal beschrijft Coppens hoe het land in snel tempo innoveert en in acht bedrijfstakken, waaronder productie, een leidende rol wil gaan spelen in de komende jaren. Hij ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor het thema Kunstmatige Intelligentie, wat alle sectoren gaat veranderen. Op zijn blog schrijft Pascal Coppens dat de wortels voor het ontwaken van China bij de consument ligt. “Zij zijn klaar om een betere kwaliteit van leven te realiseren. Dat zet bedrijven aan om sneller en beter te leveren.”

Drempel om in nieuwe technologie te stappen is lager in China

Volgens hem kent China tal van grote bedrijven waar de meesten hier nog nooit van hebben gehoord. Ze groeien snel dankzij kunstmatige intelligentie. China loopt volgens hem wat betreft de acceptatie en toepassingen van nieuwe technologieën jaren voor op het Westen. De voorsprong die Amerika op veel terreinen nog heeft, zoals micro-elektronica, wordt snel kleiner. En dat komt doordat de drempel om in te stappen in technologische innovaties veel lager is in China. Dat levert de Chinese bedrijven big data op, waarmee ze algoritmen voeden. Deze algoritmen kunnen extreem krachtig worden. Vandaar zijn vraag aan de Captains of Industry of de mindset in België klaar is om deze concurrentie aan te gaan?

Captains debat

Na de keynote presentatie van Pascal Coppens gaan zes Belgische Captains of the Industry in debat met elkaar over een aantal stellingen, de feiten en hoe zij hierop reageren met hun ondernemingen. Deze Captains of Industry zijn Jan De Witte (CEO Barco), Dirk Deroost (CEO Cronos Groep), Germann Volker (CEO Audi Brussels NV), Marc Meurisse (Chairman Engicon), Paul Renson (President Renson Ventilation) and Marc Lambotte (CEO Agoria en discussieleider). Deze avondsessie wordt georganiseerd door Agoria, centraal op de beursvloer van Prototyping-MNE en is enkel toegankelijk op uitnodiging.

Prototyping MNE 2020 rekent op 35000 bezoekers

Prototyping MNE 2020 vindt op 5 en 6 februari voor de eerste keer plaats in Kortrijk Xpo. Hier komt de hele waardeketen van ontwerp en prototyping van industriële componenten en producten tot en productie met uiteenlopende maaktechnieken samen. Er nemen 180 exposanten deel, er zijn 10 technologieroutes en 9 expert classes over futureproof ontwerpen, prototyping en productie. Flam3D organiseert elke dag om 15.15 uur een 10 minuten durende case pitch over waarom 3D printen, wanneer en hoe. Er is ook een expositie van 10 toepasingen, waar dagelijks interactieve sessies rond zijn.

Meer informatie over het evenement vind je hier. Toegang is gratis na registratie. Gebruik bij de aanmelding de registratiecode PMNE112

Pin It on Pinterest