MachineMetrics

Het meten en registreren van procesparameters en gebruik van machines en gereedschappen, is de eerste stap naar een duurzame productie. Immers, alleen als je exacte getallen kent, kun je de juiste beslissingen nemen om verspilling tegen te gaan. Seco Tools biedt hiervoor niet alleen eigen oplossingen, maar werkt ook samen met externe partijen zoals IDEM en MachineMetrics.


De eerste stap op weg naar elimineren van verspilling, is inzicht in waar de gereedschappen zich bevinden. Het Seco Inventory Management System, bijvoorbeeld, is een industrieel distributiesysteem dat volledig in de productiestroom van een fabriek kan worden opgenomen. Nadat Inventory Management is geconfigureerd met de specifieke gereedschapsbehoeften van de fabriek, levert het automatisch uitgebreide rapportages om het gebruik van de gereedschappen te volgen en onregelmatigheden op te sporen die op problemen kunnen wijzen.

Seco Tools brengt met partners smart industry naar de machinefabriek

Lees ook het artikel: Wie economisch duurzaam verspaant, houdt vanzelf rekening met de draagkracht van de aarde

Gereedschapsidentificatie

Het is ook van essentieel belang dat gereedschappen correct worden geïdentificeerd terwijl ze door het productieproces gaan. Identificatie op zicht en op gevoel is niet altijd genoeg wanneer er sprake is van een groot aantal min of meer gelijk-uitziende gereedschappen. Seco Tools werkt samen met IDEM bij het aanbieden van een digitaal gereedschapsidentificatiesysteem. Dit maakt gebruik van RFID-tags (Radio Frequency Identification) en een Bluetooth-lezer. Het systeem stelt operators in staat direct verbinding te maken met een database met meer dan 900.000 gereedschappen via een native IOS- of Android app. De uitgebreide informatie in het systeem omvat gereedschapsspecificaties, beheer van de gereedschapsgeschiedenis en andere functies, zoals mogelijkheden voor groepscommunicatie voor het uitwisselen van opmerkingen en projectdetails tussen meerdere deelnemers. Werkplaatspersoneel kan bovendien dezelfde RFID-technologie gebruiken om meetinstrumenten en andere werkplaatsartikelen te identificeren.

MachineMetrics: realtime monitoring

Real-time monitoring van machines helpt bij het verwezenlijken van economische duurzaamheid, omdat het daardoor mogelijk wordt materiaalbewerkingsprocessen continu te volgen. Voor Seco Machine Monitoring werkt Seco Tools samen met MachineMetrics, een leverancier van industriële Internet of Things (IIoT) machineplatformen. Hiermee wordt Ethernet-, wifi- en mobiele communicatie mogelijk. Via MachineMetrics wordt direct een verbinding gemaakt met de PLC’s en de besturing van machines. Digitale en analoge I/O wordt geconfigureerd en beheerd via een webinterface.

Data als input voor verbeterstappen

Het cloudgebaseerde systeem registreert bewerkingsgegevens en biedt productieanalyses. Daarmee kunnen gebruikers meer te weten komen over hun werkzaamheden. Uiteindelijk verbeteren ze daarmee het gebruik en zo de capaciteit van hun gereedschapmachines. Het maakt ook interactie mogelijk met de snijgereedschap-database en ervaring van Seco, zodat gebruikers hun processen kunnen verbeteren en volledig gebruik kunnen maken van data met betrekking tot de standtijd, snelheid en voedingsoptimalisatie en als het gaat om defecte gereedschappen.

3 gedachten over “Seco Tools duurzaam verspanen begint met meten

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest