CNC-automatisering

RoboJob organiseert samen met Okuma en Sandvik voor het eerst Automation Team Day in de RoboJob showroom in Lehrensteinsfeld nabij Heilbron. Tijdens het event willen de partners laten zien dat CNC-automatisering juist in deze tijden cruciaal is om te overleven in de maakindustrie.


Nog steeds zijn er bedrijven die niet de stap naar automatisering hebben gezet. Jelle De Roovere, zaakvoerder van de Duitse vestiging van RoboJob, is daar enigszins verbaasd en ook verrast door: “De afgelopen maanden heb ik zoveel klanten gehoord die me vertelden dat ze er dankzij onze robots in geslaagd zijn om toch te blijven produceren.  Maar er zijn er nog zoveel die de stap naar automatisering nog niet gezet hebben. Het is nu of nooit. En dat willen we onze klanten tonen op 8 oktober.” Automatisering als cruciaal middel in deze tijd.

RoboJob organiseert met Okuma en Sandvik event in nieuwe Duitse showroom

Alternatief voor afgelaste beurzen

Het is de eerste keer dat de fabrikant van robotlaadsystemen voor CNC-machines zo’n event organiseert in de nieuwe showroom in Duitsland. Nu de grote beurzen zoals de AMB in Stuttgart en de Technishow zijn afgelast en RoboJob besloten heeft de rest van het jaar niet aan andere beurzen deel te nemen, is men op zoek gegaan naar een alternatief. Dat wordt dus de eerste editie van Automation Day, samen met de internationale partner Okuma Europe. Ook Sandvik neemt deel aan het event.

Twee Okuma machines onder spaan

In de showroom staan een Okuma MULTUS B400II-serie, gekoppeld aan een RoboJob Pallet-Load System, en een Okuma LB3000 EXII-serie met een RoboJob Turn-Assist 270i.  Beide machines worden gedemonstreerd onder spaan, waarbij de RoboJob-systemen zorgen voor de automatische belading en ontlading van de werkstukken.  Daarnaast zijn er ook demonstraties van de RoboJob Mill-Assist Essential en de RoboJob Tower Advanced.

Workshops over CNC automatisering

RoboJob gaat naast Automation Team Day de rest van het jaar minstens twee workshops rond CNC-automatisering organiseren in de Duitse vestiging. Dat zijn evenementen met een beperkt aantal deelnemers. “Daarnaast kunnen onze verkopers nog steeds individuele afspraken inplannen, bij onze klant of in één van onze showrooms.  En natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om ook virtuele afspraken in te plannen.  Ook daarvoor beschikken we over de nodige tools,” licht Jelle De Roovere toe.

Deelnemen aan Automation Team Day op 8 oktober kan, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan via de website van RoboJob

2 gedachten over “Automation Team Day: daarom is CNC-automatisering nu cruciaal

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest