metav digital

De Metav 2021 Reloaded gaat als virtueel evenement door. Dat heeft de VDW vandaag bekend gemaakt. Omdat de Coronaregelgeving in Nordrhein Westfalen op dit moment beurzen verbiedt, heeft de Messe Düsseldorf alle evenementen voor het eerste kwartaal van 2021 geschrapt. Daarom vindt eind maart Metav Digital 2021 plaats.


De VDW wilde zelf ook alle onzekerheid uit de wereld nemen, zo heeft VDW directeur Wilfried Schäfer vandaag gezegd op een online persconferentie over de Metav 2021. “Daarom hebben we de Metav 2021 als fysieke beurs afgelast en gaan we een digitale beurs organiseren.” Alle deelnemers hebben de stap naar het digitale platform geaccepteerd.

metav digital
Ze gaan de virtuele stands eruit zien.

Digitaal aanvullend maar niet als vervanging

Van 23-26 maart 2021 gaat de Metav door met drie kernelementen: een virtuele beurs in 3D, een door kunstmatige intelligentie gestuurd matchmaking systeem en websessions, waar al sinds de zomer actief mee wordt gewerkt. Volgens Wilfied Schäfer is het bezoekersgedrag de laatste maanden veranderd en is een digitaal evenement een goede oplossing om de leemte te vullen. “Want je hebt beurzen nodig om zaken te doen.” Hij gaat er vanuit dat een aantal van de digitale elementen zullen blijven en in 2022 als weer een fysieke Metav in Düsseldorf plaatsvindt, gecombineerd worden met de echte beurs.

Crisis biedt een kans

Dat zegt ook Wolfram Diener, CEO van Messe Düsseldorf. Volgens hem werkt de huidige crisis als een katalysator voor de digitalisering. “De digitale transformatie heeft de wind in de rug.” Maar, zo voegt hij er aan toe, digitale events zullen nooit een vervanging kunnen zijn van de fysieke beurzen. Die blijven voor de industrie nodig. Hij verwijst echter naar het Chinese woord voor crisis, dat uit twee delen bestaat: geweld en kans. “De crisis biedt ons een kans voor de toekomst.”

Een voorproefje van hoe de Metav Digital 2021 uitzien, valt op 16 en 17 te zien tijdens het umati event.

1 gedachte over “Metav 2021 Reloaded gaat digitaal door als Metav Digital 2021

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest