Op de valreep van 2020 pakken de VDW en vijf partners nog een keer uit met een virtueel evenement. Op 16 en 17 december presenteren ze de functionaliteiten van de OPC UA Specifications voor werktuigmachines en machines. Van machinebouwers tot toeleveranciers komen aan bod.


Grob-Werke, Heller, Trumpf, United Grinding Group en Liebherr Verzahntechnik: deze vijf bedrijven uit de harde kern van de umati projectgroep tonen de eerste mogelijkheden. Ook demonstreren ze nieuwe functionaliteiten van de OPC UA Specifications, zoals deze onlangs in de eerste officiële versie zijn vastgesteld.

Umati project toont de volgende fase van digitalisering in de productie

Bewijs wat de interface mogelijk maakt

Alexander Broos, projectleider umati en hoofd onderzoek en techniek bij de VDW, bestempelt de presentaties als de volgende fase in het umati project. “Hierbij gaat het om niets minder dan het bewijs dat een open interface voor machines mogelijk is met deze standaarden. Deelnemers kunnen live ervaren hoe data van verschillende machines samenkomen.” De nieuwe interface die in september officieel is gepubliceerd, vergemakkelijkt het uitwisselen van data tussen machines onderling en ook tussen machines en perifere componenten, zoals robots.

Programma

Op woensdag 16 december is er om 10.00 uur eerst een inleiding over de OPC UA Specification voor werktuigmachines. ’s Middags is er een Meet the Experts discussie met experts van United Grinding Group. Aansluitend zijn er live demonstraties door de Zwitserse groep van slijpmachinefabrikanten, gevolgd door een demonstratie door Liebherr Verzahntechnik. Aansluitend is er om 17.00 uur de demonstratie door Heller, gevolgd door de Meet the Experts sessie met de experts van Heller en Liebherr Verzahntechnik.

Donderdag 17 december is een soortgelijk programma, alleen begint het online event dan om 7 uur ’s ochtends met een Meet the Experts van Grob en Trumpf. De twee machinebouwers geven daarna live demonstraties. Eind van de ochtend is er nog een Meet the Experts met Trump. Het tweedaags virtueel evenement wordt ’s middags afgesloten met een introductie in umati en OPC UA für Werkzeugmaschinen.

Deelname is gratis, Meer informatie vind je hier.

1 gedachte over “Machinebouwers demonstreren live de nieuwe interface op basis OPC UA

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest