Siemens Edge

Siemens brengt met het Industrial Edge-platform een quasi plug and play industriële IoT-oplossing. Het platform laat het beheer van Edge apparaten en apps toe, op een manier die schaalbaar is. Voor gebruikers van werktuigmachines is Sinumerik Edge inmiddels beschikbaar als specifiek platform. Heller is een van de eerste machinebouwers die al een app voor het Sinumerik Edge platform ontwikkeld heeft.


Met Siemens Industrial Edge V1.0 vereenvoudigt Siemens de verzameling en analyse van machinegegevens. In combinatie met bestaande hardware- en softwareproducten biedt dit platform gebruikers een gebruiksklare en naadloze open oplossing voor gegevensverwerking op productieniveau met geïntegreerd apparaat- en app-levenscyclusbeheer. Via het Industrial Edge platform kun je de status van alle aangesloten Edge apparaten monitoren, analyseren en beheren, alles van op afstand. De infrastructuur is schaalbaar en groeit dus met de digitalisering van de onderneming mee. In de toekomst wordt het ook mogelijk het Edge managementsysteem in de cloud te gebruiken. Een van de eerste toepassingen van Siemens zelf is MyDrives Edge, waarmee men complexe analyses kan maken van gegevens van de aandrijvingen. Dit biedt machinebouwers kansen om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, bijvoorbeeld het garanderen van een bepaalde beschikbaarheid van de machine.

Heller de eerste machinebouwer met app voor Sinumerik Edge platform

De Myworkpiece app is een van de apps die al beschikbaar zijn.

Data verzamelen van werktuigmachines

Voor de gebruikers van werktuigmachines heeft Siemens inmiddels een afgeleid platform ontwikkeld, Sinumerik Edge. Hiermee kan men per variabele tot 1000 waarden per seconde uitlezen uit de werktuigmachine om deze data te analyseren. Hiermee kan men processen optimaliseren de productiviteit van de werktuigmachines verhogen en de kwaliteit analyseren. Met deze oplossingen maakt Siemens data tastbaar voor de maakindustrie.

Heller een van de koplopers

Een van de machinebouwers die al een app voor dit platform heeft ontwikkeld, is Heller. Met de app berekent een algoritme de meest optimale volgorde waarin tot 500 gereedschappen nodig zijn om de productie in een bepaalde volgorde af te werken. Hiermee reduceert men niet-productieve neventijden. In een andere toepassing heeft Siemens met een gebruiker een app gebouwd om de slijtage van de gereedschappen te analyseren en op basis hiervan maatregelen te treffen die tot minder slijtage leiden.

Pin It on Pinterest