Heller CP 6000

Een dreigende harde Brexit of niet, Heller houdt vast aan de productielocatie in het Britse Redditch. De machinebouwer heeft zelfs plannen om de Britse fabriek uit te breiden. De hoofdzetel in Nürtingen wordt ook uitgebreid, onder andere met een fabriek waar Heller eigen spindels gaat bouwen.

 

Topman Winkler: “We hebben daar een zeer concurrerend team”

Heller is bezig met een omvangrijk investeringsprogramma, zo lichtte topman Klaus Winkler vorige week op de AMB 2018 toe. In Nürtingen, op een steenworp afstand van Stuttgart, komt er een nieuw logistiek centrum en een fabriek waar Heller eigen spindels gaat bouwen. “In de toekomst gaan we nieuwe motorspindels aanbieden. We willen meer toe naar de zelf ontwikkelde en gebouwde spindels. Hiervoor investeren we 5 miljoen in 2018, alleen voor de productiefaciliteit.” Heller combineert straks de productie van de componenten en de assemblage van de motorspindels in één fabriek. Het worden hoogwaardige spindels.

 

Klaus Winkler, CEO van Heller Gruppe, houdt vast aan de productie in het Verenigd Koninkrijk.

Méér machines uit het VK dan uit Duitsland

De Duitse machinebouwer heeft de afgelopen tijd ook geïnvesteerd in de fabriek in het Britse Redditch en overweegt zelfs de capaciteit hier in de toekomst verder te vergroten. In Redditch worden de grotere series gebouwd. Volgens Winkler is de fabriek, waar dit jaar flow montage is ingevoerd, inmiddels zo efficient dat voor het eerst er dit jaar meer machines in het Verenigd Koninkrijk worden gebouwd dan in Nürtingen zelf. “Ondanks de Brexit willen we daar verder uitbreiden omdat we er een goede infrastructuur hebben. We hebben in Groot Brittannië een team dat zeer concurrerend werkt vergeleken met Duitsland. Dat willen we blijven benutten.”

 

Verstandige oplossing voor douane-afhandeling

Klaus Winkler gaf desgevraagd toe dat hij zelf niet had verwacht dat de Britten voor een Brexit zouden stemmen. Hij hoopt nog steeds dat de Britten en Europa tot een verstandige oplossing komen. Met name gaat het hem om de douaneafhandeling. “Niet eens zo zeer om de kosten maar meer om de controle aan de grens. Dat de auto’s met machines wel nog over de grens komen.”

FOTO: gereedschapwissel bij de Heller CP 6000.

 

1 gedachte over “Heller houdt ondanks Brexit vast aan productie in het VK

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest