industryarena

Het Duitse portal voor de maakindustrie IndustryArena lanceert een webshop. Meer dan 1.000 bedrijven bieden bij de start meer dan 200.000 producten aan, zo maakt IndustryArena bekend.

IndustryArena is een platform voor de maakindustrie dat zo’n 535.000 gebruikers telt. Het platform is eigendom van de VDW, de Duitse koepelorganisatie voor de werktuigmachinebouw. De VDW heeft onlangs ook een belang genomen in Spanflug, een platform voor het inkopen van CNC-onderdelen. Spanflug is deze week een van de deelnemers aan de digitale Metav.

Eerst Duitsland, later uitbreiding naar andere landen


Frank Nolden, directeur van IndustryArena, zegt dat B2B klanten uit de maakindustrie al enkele jaren steeds meer online inkopen. “Ze zijn niet pas sinds Corona en social distancing digitaal onderweg. Beslissers zoeken al jaren online naar informatie, oplossingen, producten en aanbieders.” Door met een eigen webshop te komen, combineert het platform content marketing en verkoop in één platform.

Meer dan 200.000 producten

Er wordt begonnen met een aanbod van meer dan 200.000 producten, van ongeveer 1000 merken, verdeeld in 15 productgroepen. Het aanbod loopt uiteen van beschermingsmiddelen, handwerkgereedschappen tot opspanmiddelen. Op dit moment verstuurt IndustryArena de bestellingen alleen binnen Duitsland. Het wil het werkgebied de komende tijd stap voor stap uitbreiden. Later komt ook het betalen op rekening erbij, nu moet meteen bij het plaatsen van de bestelling worden betaald.

Pin It on Pinterest