Machineering

De eerste Belgische technologiebeurs in het nieuwe normaal, zoals de organisatoren Machineering bestempelen, heeft 4139 professionals naar Brussel getrokken. Verspanen, gereedschappen en machines staan aan de top van de meest gevolgde technologieroutes op de beurs.

Wie vorige week Machineering bezocht, zal vooral tijdens de Nocturne gemerkt hebben dat de bezoekers alle schroom loslieten en ‘ouderwets’ op zoek gingen naar nieuwe technologie, persoonlijke contacten met technologie leveranciers en vooral genoten omdat veel bewerkingstechnologie life te zien was op de beursvloer. De sfeer was positief. En ook de Belgische maakindustrie begint voldoende aan te trekken zodat bedrijven weer investeringsplannen maken, zo was op de beursvloer te horen.

Voor wie de 12 Expert Classes heeft gemist of alsnog het technologie aanbod van de exposanten wil zien, kan nog steeds terecht op Machineering Digital.

Technologie live zien en beleven blijft de kracht van fysieke beurzen. Op Machineering maakten bezoekers daar gretig gebruik van, zoals bij GS Technology dat deze machine van Soraluce demonstreerde.

Okuma presenteerde voor het eerst in de Benelux de Armdroid, de compacte, geïntegreerde robotcel die op de beurs gekoppeld was aan een Multus B250.

Germond demonstreerde naast de Doosan CNC-machines ook de cobot van Doosan.

Automatisering van bewerkingsmachines blijft een actueel thema. Bender Techniek liet de mogelijkheden van een cobot in combinatie met een verticaal bewerkingscentrum van YCM.

Promas had, naast een briketteerpers, onder andere de Hedelius Acura 50 meegenomen naar de beurs. Hedelius hield overigens vorige week ook voor het eerst weer een eigen huisshow. Die is door enkele tientallen klanten uit de Benelux bezocht.

72 uur autonoom verspanen: dat is de belofte van RoboJob met de nieuwste versie van het Tower systeem. (Lees ook het artikel over Platteau Subconbtracting dat begin dit jaar in een Tower systeem geinvesteerd heeft).

3D printen was eveneens een thema op de beurs. MakerPoint liet de mogelijkheden zien van de nieuwe Fuse 1 SLS printer van Formlabs (in 3D Print magazine kun je meer over deze betaalbare SLS printer lezen).

hyperMILL heeft inmiddels een uitgebreide CAM-module voor 3D metaalprinten klaar, waarmee de werkvoorbereiding van 3D metaalprinten én machinaal nabewerken in één programmeeromgeving gedaan kunnen worden.

1 gedachte over “Technologiebeurs Machineering trekt ruim 4100 bezoekers

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest