In alle stilte heeft Wilting in Eindhoven een 3D printfacility opgebouwd, waar inmiddels twee 3D metaalprinters volop onderdelen printen voor de hightech klanten van de toeleverancier. Op de komende Precisiebeurs lanceert Wilting de eigen 3D printfabriek. Markeert dit het begin van een doorbraak?


Er komt in elk geval beweging in de markt. Additive manufacturing is niet de enige technologie die metaalbewerken gaat veranderen. Model Based Definition eveneens. In deze editie doen drie Belgische hogescholen verslag van hun aanpak om MBD te integreren in het onderwijs én hoe ze MBD en PMI breder willen laten landen in het midden- en kleinbedrijf. Eén conclusie alvast: zonder de ervaring van de vakman krijg je geen goede PMI data. Eric Goorsenberg, bestuurslid van Dutch Precision Technology, ziet de kansen voor de precisiebedrijven groeien, maar de uitdagingen nemen minstens zo snel toe. Welke dat voor de DPT-leden zijn, doet hij in deze editie uit de doeken.


Betrouwbaar precisie verspanen

Eén keer een nauwkeurig werkstuk bewerken is niet zo lastig. Waar het tegenwoordig om gaat, is betrouwbaar nauwkeurig precisieonderdelen maken, zodat het eerste deel dezelfde nauwkeurigheid heeft als het honderdste. Proceszekerheid, dat is wat de industrie vraagt, zegt Oliver Gossel, sales manager bij Röders TEC. “Een betrouwbaar proces waarin je 7 dagen in de week precisieonderdelen maakt.”


In deze editie: onder meer:

Precisiewerk op 33 millimeter
Stefan Ketelaars’ passie zijn precisiehorloges. Ambachtelijk vakmanschap, waarvoor moderne CAD-technologie onmisbaar is. Maar wat vooral passie vraagt. Lees verder

Smart industry en additive manufacturing

1 gedachte over “Met nauwkeurigheid alleen kom je er als precisieverspaner niet meer

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest