Made-in-Europe.nu

Metav 2022 schuift op naar de zomermaanden

Verrassend is het niet: de Metav 2022 gaat niet door in maart, zoals gepland. De metaalbewerkingsbeurs in Düsseldorf verschuift naar 21-24 juni vanwege de onzekerheid door de stijgende coronacijfers. Dit betekent dat het druk wordt rond de zomermaanden.


Het zit de Metav niet mee. De editie 2020 werd verschoven naar 2021. De geplande Metav Reloaded kon uiteindelijk slechts in een digitale vorm doorgaan. En juist nu de maakindustrie snakt naar fysieke evenementen, dwingen de oplopende coronacijfers de VDW en Messe Düsseldorf opnieuw om de beurs te verschuiven. Deze beslissing wordt breed gesteund door de exposanten, zegt Wilfried Schäfer, directeur van de VDW. “De nieuwe datum in juni kan op ruime steun rekenen.”

Coronacijfers dwingen de VDW opnieuw om metaalbeurs te verschuiven

metav 2020 reloaded
Corona leidt opnieuw tot uitstel van de Metav. (Foto’s VDW/Messe Düsseldorf)

Twee hallen gevuld

Oorspronkelijk stond de beurs gepland voor 8-11 maart, zoals altijd enkele weken voor de TechniShow in Nederland die ook al verschoven is. In de huidige opzet zou de beurs de hallen 4 en 5 van de Messe Düsseldorf vullen, wat betekent een heel nieuwe opzet. De teller staat op 269 exposanten, waarvan twee uit Nederland (Hubs en Halter CNC Automation). De Metav heeft in het verleden weleens eerder al in de zomermaanden plaatsgevonden. Over het digitale voorprogramma van de beurs, dat in februari al zou starten, maakt de VDW niks bekend. Het ligt voor de hand dat dit eveneens opschuift.

Drukke agenda rond de zomervakantie

Het uitstel betekent wel dat het druk wordt rond de zomervakantie. Van 17-22 mei organiseert de VDW samen met de Messe Stuttgart en de Zwitserse machinebouwv associatie Swismem de eerste editie van GrindingHub, de nieuwe slijpbeurs. Bijna gelijktijdig met de Metav vindt in Stuttgart Lasys 2022 plaats (21-23 juni), de laserbeurs voor toepassingen. Na de zomervakantie staat van 13 tot 17 september de AMB 2022 op de agenda, eveneens in Stuttgart. Tussendoor is in Nederland nog de TechniShow (30 augustus-2 september) in de jaarbeurs Utrecht en de week na de AMB in Kortrijk het nieuwe evenement D2M.

Pin It on Pinterest