LoadAssistant

Halter CNC Automation kan voorlopig verder groeien. De nieuwe productiehal in het Duitse Issum biedt voldoende ruimte om per jaar 250 robotlaadsystemen te bouwen.“In één ploeg. En met onze regionale toeleveranciers kunnen we verder opschalen”, zegt Wouter van Halteren, CEO. De Nederlandse aanbieder van automatische machinebelading in de verspaning heeft een succesvolle workshop annex open huis vierdaagse in Issum achter de rug. De formule om potentiële klanten gericht te ontvangen en in een ochtend- of middagsessie aan de hand van eigen werkstukken de ROI van een van de LoadAssistents te bepalen, slaat aan, merkt Wouter van Halteren. De nieuwe vestiging in het Duitse Issum is hier volledig op ingericht, niet alleen voor klanten uit Nordrhein-Westfalen of Noord-Duitsland, ook voor de Nederlandse en Belgische markt. 

Grote herhaalvraag van klanten
Halter CNC Automation ziet de vraag naar automatisering snel groeien. “Bij Duitse klanten merken we een enorme herhalingsvraag als ze eenmaal beginnen met automatisering. Ze bestellen dan snel een tweede systeem”, zegt Wouter van Halteren over de groei in Duitsland. Daarbij speelt het gebrek aan vakmensen de automatiseerder in de kaart. “Maakbedrijven vinden geen mensen meer. Dan is de rekensom snel gemaakt.” Slechts 20% van de klanten heeft één systeem van Halter CNC Automation; de rest heeft er meerdere in gebruik. 

Flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid
Bij Nederlandse klanten, die meer gericht zijn op kleinere series, gaat het vooral om flexibiliteit die ze zoeken. Ze automatiseren hun CNC-machines omdat ze dan eenvoudig kunnen opschalen en afschalen naarmate hun klanten méér of minder bestellingen plaatsen. “Hun leverbetrouwbaarheid verbetert doordat ze snel kunnen leveren als de klant méér vraagt. En dat levert hen weer vervolgorders op.”


Hierboven een impressie van de nieuwe vestiging van Halter CNC Automation. In Issum wordt ook de hele engineering gedaan, zowel mechanical als softwarematig als ook de productie van alle uitvoeringen van de LoadAssistants. Op deze locatie werken zo’n 25 medewerkers. Met deze nieuwe productiehal annex kantoren vertrekt Halter uit het pand van Fastems.

Pin It on Pinterest