Halter Issum

Halter CNC Automation heeft de productiecapaciteit in het Duitse Issum fors uitgebreid: van 900 naar 2.500 vierkante meters. Tevens vestigt het hier een nieuw Technology Center. Met deze investeringen speelt Halter in op de grote vraag naar robots voor in de verspaning.


“De behoefte aan robots op het gebied van verspaning is groot. Met de uitbreiding van onze productiecapaciteit aan de Nederrijn kunnen wij nu nog sneller en beter op de vraag van klanten naar onze robotcellen reageren, met name in de Benelux en DACH-regio,” zegt Wouter van Halteren, CEO van HALTER Group.

Grotere productiecapaciteit om sneller in te spelen op vraag naar automatisering

Halter Issum

Productielocatie in Issum

In de vestiging in Issum (D), zo’n 30 kilometer van de Duits-Nederlandse grens, produceert Halter CNC Automation al meerdere jaren de verschillende reeksen robotbeladingsstations, de LoadAssistant, voor de in de verspaning. Hier worden alle versies van de Halter LoadAssistant gebouwd. Met deze eenvoudig in te stellen automatisering is de Nederlandse groep actief in meer dan 25 verschillende landen. De hoofdmarkten liggen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten waar Halter eigen vestigingen heeft. De vraag naar de Halter LoadAssistant is zo sterk gegroeid, dat de productiecapaciteit in Issum uitgebreid moest worden.

Technology Center voor NRW en Benelux

Dit is aangegrepen om op deze locatie tevens een nieuw Technology Center in te richten. “Hier kunnen we zowel de nieuwe als bestaande modellen live demonstreren alsook workshops geven”, legt Wouter van Halteren uit. Het nieuwe Technology Center is met name bedoeld voor de Benelux en Nordrhein Westfalen. In deze workshops, telkens georganiseerd voor één klant, wordt aan de hand van voorbeeldproducten van de deelnemer de meerwaarde van automatisering gedemonstreerd en ontdekken de deelnemers hoe eenvoudig de robot ingesteld kan worden voor een ander product. Dit gebeurt binnen 5 minuten, ook voor de zwaardere werkstukken.  Bovenop de gestandaardiseerde oplossingen ontwikkelt Halter CNC Automation werkstuk specifieke rasterplaten en grijpervingers. Ook kan de robot de producten afstapelen op een pallet of een transportband.

Halter CNC Automation
Halter bouwt ook robotcellen voor zwaardere werkstukken.

Open Huis en workshops

Halter CNC Automation houdt van 17 – 20 mei Open Huis in Issum. Bezoekers kunnen dan een indruk krijgen van de vestiging en zien hoe de robotlaadsystemen worden gebouwd. Ook een rondleiding door de fabriek staat op het programma. Wie dat wil, kan zich apart aanmelden voor een workshop. Aanmelden voor het Open Huis kan deze link.

2 gedachten over “Halter toont tijdens Open Huis nieuwe productiehal

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest