predicitive maintenance

Siemens heeft het Britse Senseye overgenomen. Het bedrijf ontwikkelt technologie om de ongeplande uitval van productiemiddelen te reduceren. Met de predictive maintenance aanpak slaagt Senseye erin om de niet-geplande stilstand van machines in de industrie te halveren.


Tegelijk wordt de productiviteit van het onderhoudspersoneel tot 30 procent verhoogd. Een derde voordeel is dat bedrijven met deze oplossingen hun duurzaamheid verbeteren door de langere levensduur van productiemiddelen en het verminderen van verspilling.

Senseye halveert niet geplande machinestilstand met voorspellend onderhoud

Inzet Kunstmatige Intelligentie

Senseye is in 2014 gestart en gebruikt Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning om het juiste moment voor onderhoud aan machines en installaties in de industrie te voorspellen. De predictive maintenance software wordt aangeboden volgens het SaaS-model. Hierdoor is het systeem voor grotere bedrijven makkelijk schaalbaar. De Senseye software kan geïntegreerd worden in bestaande machineparken en vergt van de gebruikers, de onderhoudsmonteurs, geen speciale kennis om data te verwerken. Op basis van machinedata die uitgelezen worden en de onderhoudsactiviteiten voorspelt de software het juiste moment voor onderhoud. Daarmee verhoogt men de inzetduur van het machinepark. De basisversie komt inclusief de noodzakelijke hardware en vergt geen aanvullende sensoren.

Siemens voegt Senseye toe aan het portfolio van Siemens Digital Industries.

Lees ook dit artikel over de Helmondse gereedschappenmaken Verbi die een slimme matrijs voor de spuitgietindustrie ontwikkelt

Volgende week vindt in Eindhoven het Smart Maintenance congres plaats waar voorspellend onderhoud een van de topics is. Het congres is onderdeel van 3D Production Days. Siemens is een van de exposanten.

1 gedachte over “Siemens neemt ontwikkelaar predictive maintenance software over

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest