Hedelius

Geen Metav, geen Technishow, maar wel een première van het Tiltenta 10 bewerkingscentrum met zwenkkop en SK 50 Big Plus spil. En veel automatiseringsoplossingen voor de andere bewerkingscentra van Hedelius. Dat is de boodschap van de huisshow van de Duitse machinebouwer.


Hedelius houdt de huisshow vanaf 21 juni in de fabriek in Meppen. Het grote nieuws op het evenement is het nieuwe model in de Tiltenta reeks, de Tiltenta 10. Het bewerkingscentrum heeft een bereik in X-richting van 3600 mm, 1.000 mm in Y-richting en Z-richting. Standaard telt de machine 40 posities in het gereedschapmagazijn; optioneel kan dit uitgebreid worden tot 192. De hoofdspil is traploos zwenkbaar en heeft bij deze uitvoering een gereedschapopname van SK 50 Big Plus.

Tiltenta 10 de grote primeur; Lang Technik toont flexibele automatisering

De Hedelius Acura 65 met de eigen Marathon P406 automatisering.

Automatisering uit eigen huis

Tijdens de huisshow legt Hedelius de nadruk op automatisering. Een deel van de 15 3- en 5-assige bewerkingscentra die tijdens het Open Huis worden gedemonstreerd, is geautomatiseerd. Behalve de oplossingen van onder andere BMO Automation en Erowa gebruikt Hedelius tegenwoordig ook eigen automatiseringssystemen. Voorbeelden hiervan zijn de Marathon P422 en P406, twee palletwisselaars voor de Acura 65. Tijdens de huisshow demonstreert de machinebouwer de P406, een 6-voudig palletwisselstation, gecombineerd met een Acura 65 bewerkingscentrum. De machine is voorzien van 90 gereedschapsposities en een vloeistofgekoelde Torquemotor in de C-as. Als besturing kiest Hedelius voor Heidenhain TNC 640, waarmee ook de palletwisselaar geprogrammeerd wordt.

De Robotrex 96 wordt getoond aan een Acura 50.

Slimme instapautomatisering van Lang Technik

Lang Technik, een van de partners van Hedelius die aanwezig zijn tijdens de show, demonstreert de Robotrex 96. In Meppen staat de 6-assige Fanucrobot met een payload van 50 kilogram aan een Hedelius Acura 50 5-asser. De RoboTrex 96 telt twee verrijdbare units waarop het te bewerken materiaal ligt en de robot de producten stapelt. Het voordeel hiervan is dat parallel aan de hoofdtijd beladen kan worden. Het beladen van de Robotrex automatiseringswagen gebeurt extern, het wisselen kost slechts enkele seconden. De interface met de machine laat toe dat op één wagen meerdere verschillende werkstukken kunnen worden geplaatst. Daarmee kan men de Robotrex inzetten voor de onbemande productie van hele kleine series. In de bedieningsunit van het systeem worden de aantallen producten en de positie gekoppeld aan het NC programma.

De huisshow bij Hedelius vindt van 21 tot en met 23 juni plaats in Meppen. Er zijn ook nog zo’n 20 partners van de machinebouwer aanwezig, waaronder BMO Automation. Voor Promas is dit voorlopig het evenement om de machines te tonen omdat de importeur van Hedelius niet meedoet aan de TechniShow. Aanmelden voor de huisshow van Hedelius kan via de website.

1 gedachte over “Hedelius toont volop automatisering tijdens huisshow

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest