grijper

Schunk introduceert de wereldwijd eerste pneumatische grijper met gecertificeerd veilige GripGuard krachtbehoud. De PGL-plus-P behoudt zelfs bij drukverlies minimaal 80% van de nominale grijpkracht.


Met de PGL-plus-P streeft SCHUNK een duidelijk doel na: meer veiligheid tijdens het gebruik en tegelijkertijd een breder scala aan toepassingen. Daarom biedt Schunk de pneumatische grijper als eerste ter wereld aan met het gecertificeerde, veilige GripGuard-grijpkrachtbehoud. Bij het bouwen van automatiseringssystemen levert dit tijdwinst op. Daarnaast zullen de kosten van de CE-verklaring lager uitvallen, evenals die van de risicoanalyse van het gehele systeem.

Breed inzetbaar met hoge nauwkeurigheid

Naast deze hoge veiligheid biedt de nieuwe grijper ook flexibiliteit door het brede inzetgebied en een hoge nauwkeurigheid. Dankzij de lange klemslag van 10 tot 25 mm per vinger kunnen gebruikers een breed scala aan onderdelen aan met slechts één grijper. Dit bespaart investeringskosten en is bijzonder interessant voor kleine batches en grote variatie in onderdelen, zoals bij machinebelading en assemblage. De nieuwe grijper heeft een grijpkracht van 220 N in maat 10 en tot 1300 N in maat 25. Naast zijn vlakke ontwerp en zijn beproefde en robuuste meervoudige tandgeleiding scoort hij ook met zijn standaard IP 64-afdichting, wat betekent dat hij ook in vuile omgevingen probleemloos zijn werk kan doen. In combinatie met een geïntegreerde luchtzuiveringsaansluiting kan de beschermingsklasse worden verhoogd tot IP 67. Dankzij de standaard H1-smering kan de grijper ook worden gebruikt in medische en farmaceutische toepassingen of in de voedingsindustrie.

Schunk integreert in de pneumatische grijper een IOL-sensorsysteem. Hiermee kan men de vingerpositie over de hele slag controleren. Met de “Gripping Point Mode” en “Gripping Range Mode” biedt Schunk twee sensorprofielen om werkstukposities of gebieden heel eenvoudig te programmeren. De PGL-plus-P heeft een veelzijdig en combineerbaar programma. Dit betekent dat de grijper individueel kan worden aangepast aan bijna elke toepassing, bijvoorbeeld met conventionele sensoren in plaats van het nieuwe IOL-sensorsysteem, als precisievariant of als variant voor hoge temperaturen, tot 130°C.

Pin It on Pinterest