De 25.000 studenten en 6.000 medewerkers van TU Delft kunnen dankzij een meerjarige licentieovereenkomst gaan werken met Altair. Er is een pool van 1 miljoen Altair units beschikbaar. Hiermee kunnen studenten en medewerkers van de technische universiteit Altair’s uitgebreide portfolio van oplossingen voor simulaties, data-analyses, AI en high performance computing (HPC) gebruiken. 


Het uitbreiden van de toegang tot Altair’s complete softwareportfolio onder een campusbrede licentie onderstreept het beleid van de universiteit om de modernste technologie te bieden aan al haar studenten en medewerkers. 

Campusbrede licentie geeft ook toegang tot AI en HPC toepassingen

De investering in een pool van 1 miljoen Altair Units, het op eenheden gebaseerde licentiemodel, past bij de recente installatie van DelftBlue. Dat is een nieuwe supercomputer voor de groeiende behoefte van studenten en docenten aan meer rekenkracht voor het oplossen van complexe problemen in de fysica, mechanica en dynamica.

Toenemende behoefte aan simulatie

Aan de TU Delft zijn Altair’s oplossingen tot nu toe gebruikt voor onderwijs, studentenprojecten en onderzoek op de afdelingen werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Na de installatie van DelftBlue kregen steeds meer studenten en docenten interesse in simulatie. “Daarom was het voor ons logisch om een campusbrede licentie af te sluiten die iedereen eenvoudig en betaalbaar toegang geeft tot alle oplossingen van Altair”, zegt Frans Broos, manager Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) en het Delft High Performance Computing Centre (DHPC) van de TU Delft.

Flexibele toegang tot alle oplossingen

De flexibiliteit van Altair Units geeft gebruikers toegang tot elke Altair-oplossing die ze nodig hebben. “Dit creëert zowel voor studenten als docenten van de TU Delft uitstekende voorwaarden om alle oplossingen van Altair uitgebreider te gebruiken voor hun studie, onderzoek en projecten”, zegt Sam Mahalingam, chief technology officer van Altair. De universiteit wil vanaf dit jaar de Altair-software ook gaan gebruiken voor onderzoek en onderwijs in de afdelingen lucht- en ruimtevaart, materiaalkunde en industrieel ontwerp. Daarom geldt de licentie campusbreed. 

Pin It on Pinterest