platform

Het internationale investeringsfonds Rockstart, dat eerder succesvol in 3D Hubs investeerde, stapt in Tech2B, het Nederlandse platform voor maakbedrijven. Met deze strategische investeerder aan boord gaat Tech2B de stap zetten naar de Europese markt en doorgroeien naar een volwassen Europese marktspeler.


Met Rockstart haalt Tech2B een internationale investeerder aan boord met een gedegen track record. Tot nog toe hebben de ruim 300 start-ups waarin het fonds investeerde een waarde gerealiseerd van meer dan $1 miljard. Succesvolle exits die het heeft gerealiseerd, zijn onder andere 3D Hubs, Wercker, Bouw7, iClinic en in 2021, Brincr en Dan.com. Het fonds geldt als een early stage investeerder en accelerator.

Voormalige investeerder in 3D Hubs stapt in Nederlands platform voor de maakindustrie

Transparantie en communicatie

De investering in Tech2B loopt via het Emerging Tech fond. Dit vorig jaar gestartte fonds van Rockstart wordt ondersteund door Vækstfonden (Danish Sovereign Wealth Fund), family office De Hoge Dennen, diverse techondernemers, oprichters van Rockstart, oud-deelnemers en andere informele investeerders. De focus ligt op sectoren zoals Industry 4.0 & Advanced Analytics, Smart Societies, Digital Health, Data Privacy/Security etcetera. De Nederlandse startup Tech2B ontwikkelt een NextGen Manufacturing Ecosystem. De kern van de propositie is via een veilige cloudomgeving de maakbedrijven ondersteunen bij hun digitalisering en voor duidelijke communicatie en transparantie zorgen, zodat de maakbedrijven zich kunnen richten op procesoptimalisatie.

Doorgroeien naar Europese positie

“Ons primaire doel bij Tech2B was om een strategische investeerder te vinden, en dat hebben we gevonden met Rockstart”, zegt Sjors Hooijen, CEO van Tech2B. Het platform is in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in de Nederlandse maakindustrie. Samen met Rockstart gaat het nu de volgende fase in. “We gaan transformeren tot een volwassen Europese marktspeler door hun acceleratieprogramma, expertise en netwerk.”

Rockstart heeft een team van ruim 45 medewerkers die vanuit kantoren in Nederland, Kopenhagen, Denemarken en Colombia werken.

Foto: de oprichters van Tech2B.

Pin It on Pinterest