MyMaskfit

Het Nederlandse platform Tech2B heeft een samen met een Brits onderzoeksteam een online platform ontwikkeld voor de Britse maakindustrie. MyMaskFit, een nieuwe Britse producent van hoogwaardige op maat gemaakte mondmaskers, heeft via dit platform de ontwikkeling van het masker en de opstart van de productie hiervan kunnen versnellen. Hiervoor is via het platform onder andere de reservecapaciteit van enkele Britse aerospace toeleveranciers aangeboord.


MyMaskFit versnelt ontwikkeling en opschalen productie via platform

“Systematische veranderingen binnen de maakindustrie waren al gaande lang voor de omvangrijke verstoring die 2020 heeft gebracht. De laatste twaalf maanden hebben echter aangetoond hoe belangrijk het is om digitale en fysieke omgevingen samen te brengen, om daarmee flexibiliteit te bevorderen en tot ongelooflijke resultaten te komen”, zegt Asif Moghal, Design & Manufacturing Industry manager EMEA bij Autodesk. Het softwarebedrijf is een van de partners die Tech2B en de Swansey University bij de ontwikkeling van het platform hebben betrokken.

Meer transparantie en snelheid

Het doel van het platform is de transparantie in de supply chain processen te verbeteren, evenals die van levertijden aan prijzen. Door de verbinding tussen fabrikanten en toeleveranciers te optimaliseren, kunnen bedrijven hun time-to-market voor nieuwe producten verkorten. “Een veilige, cloud-based omgeving zorgt voor meer transparantie, een gezamenlijke focus op procesoptimalisatie en duidelijke communicatie”, zegt Sjors Hooijen, co-founder en CTO bij Tech2B. “Onnodige kosten door foutieve leveringen worden gereduceerd, de time-to-market wordt verkort en samenwerking en gezamenlijke innovatie wordt naar een geheel nieuw niveau gebracht.” De Britse maakindustrie kan via de Britse Tech2B portal producten en diensten aanbieden binnen een gevalideerd netwerk.

Kortere time-to-market

MyMaskFit heeft hier gebruik van gemaakt. Hierdoor heeft het jonge bedrijf de ontwikkeling van het op maat gemaakt neusmondmasker voor zorgverleners weten te versnellen, merkt hoofdonderzoeker professor Johann Sienz op. Volgens hem zorgt het platform voor meer kansen voor het MKB-maakbedrijf. En door markten efficiënter en flexibeler te maken, worden productiviteit en concurrentievermogen verhoogd en openen zich nieuwe waardeketens. Dankzij het Britse tech2B platform kan MyMaskFit de productie nu gaan opschalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Manufacturing Made Smarter testbed, geleid door de Swansea University. Paul Parera, projectleider en technologidirecteur bij MyMaskFit, zegt dat men nu ook kleinere bedrijven toegang wil geven tot het platform om nieuwe supply chain netwerken te creëren.  

De ontwikkeling van het online platform is ondersteund door The Institute for Innovative Materials, Processing and Numerical Technologies (IMPACT, een geavanceerd technisch onderzoeksinstituut.

MyMaskfit

MyMaskFit is een masker ontwikkeld voor zorgverleners dat beter aansluit door een gepersonaliseerde siliconen ring.

3 gedachten over “Tech2B bouwt online platform voor Britse maakindustrie

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest