De startup EnginX gaat samen met SIENN engineers ondersteunen een stap richting Industrie 4.0 te zetten. Ze bieden Atlas aan, een datapool waarin engineers slimmer en sneller zoeken naar geschikte componenten voor hun machines.


In de ontwerpfase van een machine maken engineers handmatig de selectie van componenten en controleren dan of ze geschikt zijn voor de machine die ze ontwerpen. Dat kost tijd en is risicovol. EnginX, een spin-off van de Radboud Universiteit, ontwikkelt software en levert kennis over complexe wetenschappelijke berekeningen om engineers sneller en slimmer te laten werken. SIENN zorgt voor de cruciale data-ontsluiting voor deze berekeningen met haar DataSync technologie. Door de inzet van de software en automatisering vereenvoudigt, standaardiseert en versnelt het designproces.


EnginX software

De twee bedrijven benutten hiervoor volop de mogelijkheden van data science, AI en automatisering. Daarmee kunnen bedrijven in de maakindustrie hun data beter organiseren en gebruiken. De software vindt binnen 15 seconden de juiste componenten in de datapool. De software maakt complexe berekeningen en bepaalt daarmee direct welke componenten voor machines aan alle noodzakelijke prestatie-eisen voldoen. EnginX en SIENN zorgen ervoor dat de software de data en complexe wetenschappelijke berekeningen optimaal benut. Verschillende leveranciers zorgen voor de data die in Atlas toegankelijk en centraal beschikbaar is voor engineers.


Minder risico’s

Engineers werken daardoor efficiënter, nemen minder risico’s, borgen hun kennis en verhogen hun return of investment (ROI). Met Atlas maken de bedrijven een stap van document-georiënteerd naar data-georiënteerd werken. Atlas is er voor grote internationale bedrijven die machines met een vloeistofcomponent zoals lucht, water(stof) of olie produceren.


Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Pin It on Pinterest