Precitemp

Precisie frezen vergt normaal gesproken een stabiele omgevingstemperatuur. Röders heeft met Precitemp III technologie een oplossing ontwikkeld om ook bij wisselende temperaturen in de werkplaats maatnauwkeurig te frezen. Dymato presenteert dit concept op de komende Precisiebeurs.


Om hoog-nauwkeurig te produceren, is thermische stabiliteit cruciaal, vooral bij langdurige onbemande bewerkingen. De belangrijkste oorzaak van dimensionele afwijkingen in werkstukken zijn temperatuurschommelingen.


Dymato presenteert concept voor thermische stabiliteit van bewerkingscentra op Precisiebeurs


Constante nauwkeurigheid

Het thermische concept van de Röders RPT600 DSH minimaliseert de invloed van omgevings- en interne temperatuurschommelingen, waardoor constante precisie wordt gewaarborgd, ook bij geautomatiseerde dynamische bewerkingen. De nieuwe technologie compenseert thermische verplaatsingen en zorgt zo voor behoud van geometrische nauwkeurigheid. De machinebouwer maakt het met Precitemp III niet langer noodzakelijk om te frezen in een volledig geklimatiseerde hal. Dat brengt veel kosten met zich mee, die bedrijven kunnen uitsparen.


Lees ook: zo freest Röders heel nauwkeurig glas en keramiek met een 5-assig bewerkingscentrum


Koeling van rotatie assen

Röders past in het bewerkingscentrum daarnaast een andere manier van koelen van de assen toe. Rotatie assen met torque motoren worden normaal gesproken met water gekoeld. Röders kan bij de RPT modellen ook de lagers koelen en de machinetafel in de rotatieassen. Maatafwijkingen bij hogere snelheden worden zo aanzienlijk verminderd. Een nieuw geleidingsconcept zorgt voor quasi hydrostatische loopeigenschappen.


Meetrapport met de CNC-machine genereren

Met de in de besturing geïntegreerde Renishaw Productivity+ meetcyclus kunnen werkstukken op de machine worden gemeten en kan men direct een meetrapport genereren. Zelfcontrole en kalibratie garanderen de meetnauwkeurigheid. Röders biedt de Precitemp technologie aan op de 3- en 5-assige bewerkingscentra, eventueel voorzien van een geïntegreerde slijpspindel.


Snelle nauwkeurig vonken

Dymato presenteert op de Precisiebeurs daarnaast de Maisart AI technologie van Mitsubishi Electric op de draadvonkmachines. Daarmee kan men sneller tot een resultaat komen voor contamination free erodeertechnologie. Men gebruikt nog steeds de kopervrijedraden, maar dankzij de Kunstmatige Intelligentie (AI) herkent de besturing wederkerige patronen tijdens het proces en dit zorgt voor een stabiele proces en voorkomt draadbreuk. Het systeem leert van elke vonkpuls om te achterhalen hoe ver het kan gaan. Hierdoor kan het real time reageren om de breuk te voorspellen en vlak hiervoor in te grijpen.

De Precisiebeurs vindt op 15 en 16 november plaats in ‘s Hertogenbosch.

Pin It on Pinterest