Energizing a sustainable Industry: onder dit overkoepelend thema vindt de bezoeker van de Hannover Messe dit jaar de nieuwste ontwikkelingen om als industrie te bewegen richting een klimaatneutrale productie.


“Je ziet de industrie al jaren steeds verder opschuiven richting slimme, klimaatneutrale productie. Er is nog een lange weg te gaan, maar toch zien we nú al allerlei positieve ontwikkelingen als het gaat om baanbrekende technologieën die bijdragen aan dat hogere doel”, zo zegt Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs (de officiële vertegenwoordiging van Deutsche Messe in de Benelux). Exposanten laten in april op de grootste industriële technologiebeurs zien hoe automatisering, digitalisering, elektrificatie, robotica en AI klimaatneutraliteit mogelijk kunnen maken.

Energizing sustainable industrie overkoepelend thema op industrie technologiebeurs

Zo’n 500 bedrijven uit de waterstofindustrie doen meer aan de Hannover Messe 2024 (foto Deutsche Messe)

Gezamenlijke oplossingen

Digitale transformatie, klimaatneutrale productie, artificial intelligence (AI), energiemanagement: het zijn in elkaar grijpende trends en ontwikkelingen waar vrijwel elk maakbedrijf de komende jaren in toenemende mate mee te maken krijgt. Op de Hannover Messe tonen bedrijven uit de werktuigbouwkunde en elektrotechniek, industriële IT en software en de energie-industrie gezamenlijk oplossingen voor een krachtige, duurzame industrie.


500 bedrijven uit waterstof- en brandstofcelindustie
Op de Hannover Messe zijn ongeveer 500 bedrijven uit de waterstof- en brandstofcelindustrie aanwezig, waaronder meer dan 300 op de groepspresentatie Hydrogen + Fuel Cells Europe. “Het opschalen van de waterstofproductie is op dit moment nog altijd een uitdaging, maar op de langere termijn vormt waterstof een belangrijke sleutel naar een toekomst met groene energie. Groene waterstof krijgt steeds meer voet aan de grond nu overheden en bedrijven investeren in projecten om sectoren als productie en transport koolstofvrij te maken”, aldus Matthias Dreher.


Manufacturing X open dataruimte
Op de beurs is ook dit jaar weer veel aandacht voor thema’s als het Internet of Things (IoT), wireless en 5G-technologie, Cloud/Edge computing en infrastructuur, Engineering en office software, quantumtechnologieën, digitale platformen en logistics IT. Ook kunnen bezoekers van de Hannover Messe kennismaken met Manufacturing X: een open dataruimte voor de uitwisseling van componenten, expertise en technologieën, voor een optimaal efficiënte samenwerking tussen producenten, leveranciers, partners en klanten. Cybersecurity komt onder meer in de groepsstand Industrial Security Circus aan bod.


Hannover Messe telt dit jaar zo’n 3.500 exposanten en verwacht meer dan 125.000 bezoekers. Gratis toegangskaarten voor de industriële technologiebeurs (22 – 26 april) kun je hier aanvragen.

Pin It on Pinterest