Hoe maak je techniekonderwijs aantrekkelijk voor jongeren? Fischertechniek heeft daartoe de Roboticsserie aangepast. Docenten van metaalopleidingen kunnen samen met hun leerlingen robotfuncties ontwerpen en fabriceren, eventueel met behulp van 3D printen. Ook kunnen ze specifieke robotprogramma’s schrijven en testen voor de Fischertechnik robot. 

 

Fischertechnik helpt technisch onderwijs aantrekkelijker maken

CNC Instructie Buro biedt de Fischertechnik leskisten aan voor op school. De Duitse fabrikant van bouwpakketten, die dit jaar precies 50 jaar bestaat, heeft de Roboticsserie aangepast aan de huidige stand van de techniek. Dat betekent dat leerlingen en docenten kunnen oefenen met automatisering. Ze kunnen nieuwe robotfuncties ontwerpen, bijvoorbeeld een speciale grijper die ze dan met een 3D printer daadwerkelijk produceren voor de zelf gebouwde robot. Ze kunnen ze bijvoorbeeld een miniatuur robotcel voor een CNC-machine ontwikkelen en bouwen.

 

Fischertechnik robot

Deze Fischertechnik robotbouwpakketten maken leerlingen spelenderwijs wegwijs in robotica.

Programmeren en bouwen

Voor het maken van het robotprogramma zit in het Fischertechnik aanbod de eigen Robotics TXT controller, die op een standaard PC draait. De bediening van de robot gebeurt via een app op een Android smartphone, via een tablet of via een PC, al dan niet met behulp van een bluetooth- of WLAN-verbinding. Technische opleidingen kunnen met deze pakketten hun onderwijs aantrekkelijker maken, omdat de leerlingen niet alleen de theorie van een robot leren maar er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen gaan. CNC Instructie Bureau, dat deze pakketten van Fischertechnik verkoopt naast de CNC instructieboeken en softwarepakketten, biedt meerdere bouwpakketten aan, waaronder dat voor een 3-assige robot voor het manipuleren van onderdelen.

 

Hier klikken