Made-in-Europe.nu
Anco Euser

Widenhorn Logibarre zaagconverter: offline programmeren CNC zaagmachine

Zagen is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje, merkt Anco Euser van Widenhorn. Wie het slim aanpakt, kan echter veel tijd besparen in de voorbereiding, de stilstand van de CNC-zagen verkorten en bovendien efficiënter met materiaal omgaan. Widenhorns Zaagconverter Logibarre, genomineerd voor de TechniShow Innovatie Awards, helpt hierbij.

 

Tot 75% tijdbesteding en minder machinestilstand

Bij lasersnijden is nesten heel gewoon. Bij zagen niet. “Moderne zaaginstallaties zijn allemaal CNC gestuurd, dus kun je hele stukslijsten in een keer programmeren en naar de zaag sturen. Dat scheelt tijd in de werkvoorbereiding en materiaal omdat je met onze software kunt nesten”, legt Anco Euser, directeur van Widenhorn, uit. Met de Logibarre zaagconverter kan de zaag voortaan offline geprogrammeerd worden. Dat geldt voor elk type buis, profiel of balk. En de software werkt met alle CNC-besturingen.

 

LogiBARRE_Zaagconverter_04

Gemakkelijker werken

De stukslijsten worden direct ingelezen vanuit het ERP-systeem of via een CVS-bestand. De software zorgt automatisch voor de nesting en genereert dan direct de NC-codes. Hierbij kunnen instellingen die per machine kunnen variëren, zoals zaagsnelheid, koelmiddel en spanentransport, direct worden ingegeven. Aan de zaag zelf hoeft niet meer geprogrammeerd te worden, dat gebeurt in heel korte tijd in de werkvoorbereiding. Die gebruikt hiervoor data die al beschikbaar zijn. De eerste pilots die Widenhorn bij klanten heeft gedaan, wijzen uit dat de werkvoorbereidingstijd tot wel 75% afneemt. Ook de machinestilstand wordt sterk gereduceerd omdat er niet meer aan de zaag zelf wordt geprogrammeerd. Anco Euser vindt de zaagconverter een typisch Widenhorn product. “Wij maken producten die het werken op de productievloer gemakkelijker maken.”

Logibarre Zaagconvertor is niet alleen genomineerd voor de TechniShow Innovatie Award maar ook voor de Made-in-Holland Award

 

technishow innovatie awardsLees ook de artikelen over de andere nominaties:

Instantpro IPRS: lasercamera en database programmeren robot

Minder stilstand dankzij slimme Romias MI robotbesturing

Gibac Chemie: nominatie Pero dampontvetter erkenning belang reiniging

Hexagon Tigo SF opstap naar data gestuurde productie

 Technishow Innovatie Awards: wat zijn de trends in de verspaning

 

1 comment

Pin It on Pinterest