Made-in-Europe.nu
Matec 30HV

Matec komt in handen van Taiwanese Anderson Group

Machinebouwer Matec wordt overgenomen door de Anderson Group, een Taiwanese groep die meerdere CNC fabrikanten wereldwijd bezit. Per 1 maart is de overname een feit. Limas blijft Matec dealer.

 

Limas blijft Matec vertegenwoordigen

Verleden jaar moest Matec zelf het faillissement aanvragen, nadat de investeerder die de onderneming enkele jaren geleden kocht zijn afspraken niet nakwam. Bharat Fritz Werner Ltd, een Indiase machinebouwer, loste financiële beloften niet in waardoor er een gebrek aan middelen ontstond om de productie en groei overeind te houden. Met de Anderson Group krijgt Matec een sterke financiële eigenaar. Twee jaar geleden heeft deze groep namelijk ook Monforts uit een faillissement gekocht. Het Taiwanese bedrijf werd in 1972 opgericht en is een beursgenoteerde onderneming.

 

De productie bij Matec is al die tijd gewoon doorgegaan. Bijna alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe onderneming Matec GmbH.

Matec blijft in Köngen produceren

De curator verwachtte vorig jaar nog dat de zaak snel afgewikkeld kon worden. Dat heeft dus toch langer geduurd. Dat blijkt onder andere te maken te hebben met de grote interesse die er in de markt voor Matec bestond. Hoewel de officiële berichten nog naar buiten moeten komen, zijn de medewerkers in Köngen wel al geïnformeerd. Ongeveer 90% van de ruim 140 medewerkers kan blijven. Anderson Group neemt eveneens de gebouwen en alle andere eigendommen van het bedrijf over. Dit is een van de redenen geweest waarom voor de Taiwanezen is gekozen. De productie, die al die maanden gewoon is doorgegaan, blijft gewoon in Köngen. Anderson heeft twee jaar geleden ook Monforts als zelfstandige unit in Mönchengladbach in stand gehouden.

 

Limas sluit grote order voor Matec af

In een eerste reactie zegt Hans Blomen van Limas desgevraagd dat hij vanaf het begin alle vertrouwen heeft gehouden in de goede afloop van de zaak. “Vorige week hebben we in Nederland nog een grote order afgesloten voor een Matec machine.” Het faillissement had dan ook niks te maken met de producten, maar meer met bedrijfsinterne factoren, legt Blomen nog eens uit. Limas blijft ook in de nieuwe opzet de officiële vertegenwoordiging van de Duitse fabrikant van CNC bewerkingscentra en portaalfreesmachines.

De overname moet per 1 maart zijn beslag krijgen.

 

 

Pin It on Pinterest