Balluf Easy Tool-ID verlaagt instapdrempel RFID gereedschapsidentificatie

easy tool ID

Balluff verlaagt de instapdrempel voor gereedschapsidentificatie met industriële RFID chips. Alle relevante gereedschapsdata kunnen direct vanuit het voorinstelapparaat op de RFID chip opgeslagen worden. Dankzij de gereedschapsidentificatie via het Easy Tool-ID systeem van Balluff behoren een verkeerde toewijzing of het niet meer terugvinden van gereedschappen tot het verleden.

 

Gereedschapsdata direct vanuit voorinstelapparaat naar gereedschap sturen

Met de Easy Tool-ID biedt Balluff goedkoop gereedschapsmanagement aan. Het systeem is eenvoudig in te bouwen; installeren en configureren zijn gemakkelijk. De gegevens worden via de RFID-technologie vanuit het voorinstelapparaat op het gereedschap geschreven en vervolgens doorgegeven via de Easy Tool-ID systeem aan het machinegereedschap. Handmatige invoer wordt zo geëlimineerd. Omsteltijden worden hierdoor korter en het risico op onjuiste toewijzigingen neemt af. Hierdoor stijgt de efficiëntie van de productie. Bovendien worden foute bewerkingen van stukken door gebruik van verkeerd gereedschap voorkomen.

 

Balluf

De Easy Tool ID unit die de gereedschapdata op een RFID chip wegschrijft.

Op oudere machines

Het systeem bestaat uit een geïntegreerde lees / schrijfkop, een processoreenheid, een microcontroller en de voeding. Met het voorinstelapparaat worden de gegevens, bijvoorbeeld diameter of radius, van elk gereedschap gemeten en weggeschreven op de gegevensdrager (in feite de chip) op het gereedschap. De gebruiker brengt zijn gereedschap naar de machine, plaatst het in de gereedschaphouder en drukt op een toets. Het systeem ontvangt de invoer en leest de gegevens automatisch uit met het Balluff Tool-ID via de interface van de machinebesturing. Handmatige, foutgevoelige invoer wordt dus geëlimineerd. Ook bestaande machines kunnen gemoderniseerd en uitgebreid worden met deze identificatie-oplossing. Het Easy Tool-ID systeem leent zich onder andere voor retrofit.

 

Hier klikken

Authors

Gerelateerde artikelen

Top