Made-in-Europe.nu

Jatec in Leerdam: goed organiseren helpt ook spindeluren te verhogen

De Benchmark Verspanen 2017 werd gepresenteerd bij Jatec in Leerdam, een zusterbedrijf van Wilting (Eindhoven). Bijzonder aan Jatec is dat onder één dak zowel een nieuwe Weiler conventionele draaibank staat als een volledig gerobotiseerde productiecel met twee Hermle en twee Mori-Seiki 5-assers, aangestuurd vanuit Wilting. Dat is niet het enige dat Jatec onderscheidt, blijkt als je een uur samen met Johan Bouckaert door de productie loopt.

 

Jatec verspaant fijnmechanische componenten. De nadruk ligt op enkelstuks en kleine series, met korte doorlooptijden. Sinds enige tijd doet Jatec voor een groeiend aantal klanten assemblagewerk. Het bedrijf heeft er niet altijd zo goed voorgestaan als vandaag de dag, geeft Johan Bouckaert toe. Toen hij als bedrijfsleider zeven jaar geleden binnenkwam, telde hij twee grote klanten. “Nu hebben we vijftien grote klanten.” Ondertussen verdienen weer zo’n 40 mensen er een goede boterham. Het geheim van dit succes? Betrokkenheid creëren, als je het Johan vraagt. En dan bedoelt hij zowel betrokkenheid bij klanten als vooral ook betrokkenheid van medewerkers.

Lees het hele artikel in het digimagazine 

Johan Bouckaert

 

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest