Made-in-Europe.nu

Batchforce: online platform voor CNC-delen

De Nederlandse start-up Openplus Systems lanceert het online platform voor CNC-delen Batchforce. De propositie van Batchforce is méér snelheid én transparantie brengen in het proces van uitbesteden en toeleveren van CNC delen. Hierdoor moet de efficiency aan beide kanten verbeteren. Openplus pleit op dit moment voor een Smart Industry Fieldlab voor Online Manufacturing in Limburg, waar projecten ondergebracht zullen worden van verschillende MKB-bedrijven uit de maakindustrie met als thema het online benaderen van productietechnieken.

 

Snelheid door matchmaking te automatiseren

“Wij willen snelheid creëren in het hele proces”, zo vat Mark Pluijmen het idee achter Batchforce samen. Hij en de drie andere mede-oprichters hebben gezien dat de markt voor CNC-delen versnipperd is. Er zijn duizenden kleinere en grotere verspanende bedrijven die productiecapaciteit hebben. Daar staan tal van machinebouwers, bedrijven in de agro-food industrie en andere tegenover die CNC-delen inkopen. “Die laatste groep is vaak enkele weken bezig uit te zoeken wie de beste leverancier is voor een onderdeel. Wie de geëiste kwaliteit kan leveren. En wie capaciteit beschikbaar heeft.” Batchforce automatiseert een groot deel van dit werk, dat nu nog vooral een tijdrovend en kostbaar samenspel is van inkopers en leveranciers.

Lees verder in het digimagazine

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest