Made-in-Europe.nu
MiR

Teqnow reikt mkb-maakbedrijf handvatten voor transitie digitale fabriek

De maakindustrie zal steeds meer uit digitale fabrieken gaan bestaan. Bedrijven die hier naar toe transformeren, vergroten hun winstgevendheid. Een aantal maakbedrijven heeft al flinke stappen gezet. Voor veel mkb-maakbedrijven is het echter onduidelijk wat de digitalisering inhoudt. En hoe ze hier zelf mee aan de slag kunnen. Teqnow geeft met de publicatie De digitale mkb-fabriek inzicht in de mogelijke trajecten die een ondernemer kan kiezen.

 

Digitale fabriek vergroot winstgevendheid

Veel van de moderne ontwikkelingen onder de vlag van smart industry (Industrie 4.0) zijn mogelijk dankzij digitalisering. Denk aan robotisering, Internet of things, big data en 3D- printen. Voor veel bedrijven lijkt de stap richting een digitale fabriek heel groot. Belangrijk is het om te beseffen dat ieder bedrijf al bepaalde stappen heeft gezet richting een digitale(re) fabriek. Teksten worden digitaal gemaakt en typemachines zijn uit de bedrijven verdwenen. Op legio plekken worden tijdregistraties uitgevoerd door middel van barcodes. Zo zijn nog meer voorbeelden te noemen.

 

Elk bedrijf is op weg

“Ieder bedrijf is op weg naar een digitale fabriek. Wel is het ene bedrijf verder gevorderd dan het andere”, zegt Jo van de Put, adviseur Teqnow en auteur van het boekje. “Kies voor het digitaliseren van die processen, die een duidelijke bijdrage -en dus resultaat- leveren aan de gekozen strategie. Digitalisering is geen doel maar een middel om een strategisch doel te realiseren. De keuzes die een ondernemer de komende jaren gaat maken op het gebied van digitalisering zijn mede bepalend voor de toekomstige winstgevendheid.”

De nieuwe Teqnow publicatie De digitale mkb-fabriek schetst mogelijke trajecten en geeft handvatten om hier concreet mee aan de slag te gaan. Het boekje is voor Teqnow leden gratis verkrijgbaar. Teqnow organiseert tevens eerdaags een masterclass Slim en effectief produceren in een steeds digitalere wereld. Kijk op de website voor meer informatie hierover.

 

Pin It on Pinterest