Made-in-Europe.nu
Fanuc Application Award

Robojob wint Fanuc Application Award

Robojob heeft de Fanuc Application Award gewonnen. De Japanse robotfabrikant kent de Vlaamse automatiseerder deze award toe vanwege het baanbrekend werk in de ontwikkeling van laagdrempelige standaardoplossingen voor het automatiseren van CNC-machines.

 

Fanuc kiest Vlaams bedrijf uit wereldwijde selectie

Twee jaar geleden reikte het Japanse concern de Fanuc Application Award voor het eerst uit. Onlangs vond de tweede prijsuitreiking plaats. Dit keer ging Robojob met de hoofdprijs naar huis. De Japanse robotfabrikant kent deze prijs toe aan bedrijven die baanbrekende innovaties op het vlak van robotisering hebben gedaan. En die op wereldvlak uitzonderlijke volumes hebben afgenomen.

 

Helmut De Roovere samen met het topmanagement van Fanuc.

Extra investeren in innovatie

“Dit is een enorme erkenning voor het werk dat heel ons team de afgelopen jaren verzet heeft,” vertelt een fiere CEO Helmut De Roovere. “Als marktleider in de automatisering van CNC-machines zetten we volop in op innovatie en productontwikkeling. Onze collega’s in het R&D team nemen hierin het voortouw, en deze award is dan ook volledig hun verdienste.” De prijs is uitgereikt tijdens de wereldbeurs iREX, de internationale robotbeurs in Japan. Dat Robojob uitgerekend in het 10e bestaansjaar de award gewonnen heeft, doet Helmut De Roovere des te meer deugd. “Dat een Belgische KMO uit Heist-op-den-Berg op dit internationale podium zulk een prestigieuze award mag ontvangen, motiveert ons enkel maar om nog een tandje bij te steken en te blijven investeren in innovatie.”

 

Meer awards en nominaties

Robojob is dit jaar eveneens opnieuw genomineerd voor de Trends Gazellen. Vorig jaar eindigde het op de 3e plek bij deze jaarlijkse verkiezing. En over enkele weken staat het bedrijf op het podium tijdens de Nacht van de KMO. Hierbij is Robojob genomineerd als ‘Meest belovend exporterend bedrijf van het jaar 2017’ in België. “De vele nominaties en awards tonen dat we als Belgisch bedrijf heel wat troeven in handen hebben om ons ook op internationaal vlak te tonen,” vindt De Roovere, “en dat er zich heel wat talent bevindt op de Belgische arbeidsmarkt.”

In Made-in-Europe digimagazine van december kun je een artikel lezen over de meest recente innovatie van Robojob, the Tower.

 

Pin It on Pinterest