Made-in-Europe.nu
Index

Index verkoopt 1000e licentie Siemens Virtual Machine

Index Gruppe heeft tijdens het recente open huis de Siemens Award ontvangen. De Duitse machinebouwgroep kreeg deze award omdat het begin dit jaar de 1000e licentie voor Virtual Machine heeft verkocht, een toevoeging op het Sinumerik besturingssysteem van de CNC machines. Hiermee krijgt de gebruiker van de machine een digitale 1:1 kopie van zijn machine, waarmee hij nieuwe producten virtueel kan voorbereiden.

 

Siemens Award voor fabrikant draaimachines

Virtual Machine is een van de eerste Industrie 4.0 producten van Siemens. Waar simulatietools meestal niet 100 procent een betrouwbare weergave van de echte bewerking opleveren, is dat bij Virtual Machine wel het geval. Dat komt omdat de kinematische eigenschappen van de machine compleet geïntegreerd worden in de software.

 

Méér productiviteit

Dit levert als voordeel op dat de uitkomsten van de virtuele werkvoorbereiding 1:1 overgezet kunnen worden naar de echte machine en dat het productieproces in realiteit precies afloopt zoals in de virtuele omgeving. Ook bewerkingstijden kloppen. Eventuele problemen met een programma worden al zichtbaar voordat er één echte spaan is gemaakt. Als werkvoorbereider kun je hiermee een nieuwe bewerking helemaal in de digitale omgeving voorbereiding en optimaliseren. Pas daarna gaat alle data naar de CNC machine. Door deze werkwijze nemen de omsteltijden af en de productiviteit toe.

 

Uitreiking tijdens open huis

Index verkoopt dit pakket bovenop de Siemens besturing op de machines. Drehteilefabrik Paul Bippus is de 1000e koper van een licentie voor Virtual Machine. Martin Melzer, productieleider bij de Duitse onderneming, kreeg net als Dirk Prust, technisch directeur, en Eberhard Beck, hoofd besturingstechnologie bij Index, de award uitgereikt in de vorm van een glazen dobbelsteen. Bippus heeft Virtual Machine laten installeren voor een Index MS22-8 meerspindel draaiautomaat. De award werd uitgereikt door Jürgen Köhler, divisieleider Digital Factory Duitsland bij Siemens.

FOTO van links naar rechts: Jürgen Albrecht, Siemens AG,
Dirk Prust, INDEX,  Eberhard Beck, INDEX, Martin Melzer, Bippus, en Jürgen Köhler, Digital Factory Division Deutschland, Siemens.

 

Pin It on Pinterest