Made-in-Europe.nu
Coro plus

Allting nieuwe smart industry dochter van Sandvik

Gereedschapfabrikant Sandvik gaat nog sterker inzetten op de digitalisering in de verspaning. Komende maand wordt Allting Digital Manufacturing by Sandvik gelanceerd. Onder de paraplu van Allting vallen meerdere smart industry oplossingen voor de verspanende industrie, uiteenlopend van uFab voor online offertes tot en met Metrologic voor de integratie van meettechnologie op de productievloer.

 

Lancering nieuw bedrijf op IMTS

Sandvik komt met een nieuw bedrijf, Allting. Hierin worden meerdere (digitale) diensten voor de maakindustrie gebundeld. De officiële lancering vindt plaats op de IMTS in Chicago. Allting is onderdeel van de nieuwe divisie Applied Manufacturing Technologies. Eenerzijds moet de nieuwe divisie het portfolio met digitale diensten en producten verder gaan uitbreiden; anderzijds worden de andere divisies binnen de businessgroep Sandvik Machining Solutions vanuit AMT ondersteund als het om digitalisering gaat. AMT richt zich op de totale waardeketen, van design en planning via werkvoorbereiding tot en met de verspaning. De nieuwe divisie gaat behalve zelf nieuwe technologie ontwikkelen, ook samenwerken met partners.

 

Het dashboard in TDM Global Line, dat TDM Systems op de komende AMB presenteert.

 

Online offerteplatform

Zonder al teveel in details te treden, heeft Sandvik wel alvast een tipje van de sluier opgericht wat de verspanende industrie mag verwachten van Allting. Op de beurs zelf wordt dit verder toegelicht, samen met TDM Systems en Metrologic Group, eveneens onderdeel van het Sandvik concern. Een van de noviteiten is uFab. Dit platform biedt de mogelijkheid om in enkele seconden een offerte te krijgen voor een te verspanen onderdeel. Prism wordt aangekondigd als een hele nieuwe manier om CNC-machines te programmeren. En de nieuwe systemen voor Tool Lifecycle Management en Smart Supply van TDM Systems zijn bedoeld voor het fysiek managen van de gereedschapvoorraad.

 

Met industrierobots 3D meten op de productievloer

Heel nieuw binnen het concept zijn de meetoplossingen van Metrologic Group. Sandvik heeft deze onderneming pas afgelopen zomer overgenomen. In Chicago toont men onder meer hoe je met standaard industrierobots 3D meten kunt integreren in de productielijnen op de werkvloer.

 

Pin It on Pinterest