Made-in-Europe.nu
WNT harddraaien

AMB vuurdoop voor nieuwe Ceratizit Group

Ceratizit Group presenteert op de AMB 2018 verschillende nieuwe gereedschappen. Daaronder een eerste gezamenlijk ontwikkelproject van Komet en Cutting Solutions by Ceratizit, de wisselplatenboor KUB 100. WNT presenteert nieuwe gereedschappen voor langdraaien en een multitool voor materialen harder dan 58 HRC. Klenk, het derde merk uit de groep, laat een nieuwe verzinkboor voor de luchtvaartindustrie zien.

Groep toont eerste resultaat samenwerking Ceratizit en Komet

Vorig jaar oktober heeft Ceratizit Group de Duitse gereedschapmaker Komet overgenomen en beschikt daardoor over vier competentiemerken. De AMB in Stuttgart is de eerste grote beurs waar de groep zich in de nieuwe samenstelling toont. Met de vier merken Cutting Solutions by Ceratizit, Klenk, WNT en Komet heeft de groep nu een aanbod voor alle segmenten in de verspaning. In hal 1 van de AMB wordt een technische wereldprimeur voor draaien onthuld. KUB 100 is een van de highlights op de tweede stand in hal 3, de Ceratizit Jacques Lanners hal. De KUB 100, wisselplaatboren, is ontstaan uit een gemeenschappelijk ontwikkelingstraject van Ceratizit en Komet en illustreert de succesvolle integratie van de beide teams.

 

De KUB 100 wisselplaatboor is een gezamenlijke ontwikkeling van Cutting Solutions by Ceratizit en Komet.

MaxiMill 491

Cutting Solutions by Ceratizit neemt de MaxiMill 491 mee naar de AMB. Het dubbelzijdige 90°-hoekfreessysteem wordt gekenmerkt door een extreem simpele handling en snelle plaatwissel direct aan de machine. Het is het enige systeem dat met 8 bruikbare snijkanten per wisselplaat een exact 90° profiel aan het werkstuk mogelijk maakt en biedt door de systeemuitbreiding met wisselplaatgroottes van 9 mm nu nog meer flexibiliteit.

 

Hard bewerken

WNT richt zich ook op het finishen bij hardbewerken. In Stuttgart presenteert men nieuwe boorgereedschappen en een multitool voor boren, verzinken en schroefdraadfrezen in het hardheidsbereik ≥ 58 HRC. Op het gebied van langdraaien heeft WNT haar assortiment uitgebreid en presenteert zich met nieuwe gereedschapoplossingen, die de productiviteit van langdraaimachines significant verhogen.

 

Komet toont gereedschappen voor de automotive industrie.

Automotive en aerospace

Cutting Solutions by Ceratizit en Komet presenteren onder andere hun gereedschappen voor het bewerken van typische automotive aandrijfcomponenten, zoals cilinderkoppen en motorblokken, turbo’s en nokkenassen. Klenk, het vierde competentiemerk, toont gereedschappen voor het bewerken van CFK, titaan, aluminium en staal. Hier ligt de focus op branche-oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart. Nieuw is een innovatieve verzinkboor.

Cutting Solutions by Ceratizit, WNT, Klenk en Komet presenteren zich in hal 3; in hal 1 wordt een live show gedemonstreerd evenals de wereldprimeur voor draaien.

FOTO: Hardbewerken met de gereedschappen van WNT.

 

1 comment

Pin It on Pinterest