Een foto van het open huis verleden jaar.

Dormac CNC Solutions gebruikt de huisshow deze week voor de officiële lancering van de Pinacho-machines. Daarnaast staan er meerdere Doosanmachines in de demoruimte, waaronder de Puma 2100LY waarop een demo tandwielen frezen wordt gegeven. De nieuwe heavy duty draaibank Puma GT2100 is er nog niet. Doosan is wel bezig met de wereldwijde introductie van deze opvolger van de Puma 240.

 

Pinacho

De productie bij Pinacho in Spanje

Sinds kort vertegenwoordigt Dormac de Spaanse machinebouwer van conventionele en teach-in draaibanken Pinacho Metosa , Europa’s grootste fabrikant van dit type machines. De Spanjaarden bouwen ze al meer dan 55 jaar. In allerlei maten, tot draaibanken met 5000 mm tussen de centers en een draaidiameter boven de slede van 165 tot 500 mm. De machines worden geleverd met een Fagor, Siemens of Fanuc dialoogbesturing. Met name de teach-in draaibanken zijn aantrekkelijk voor bedrijven die voor een beperkt budget een productieve machine zoeken voor enkelstuks en kleine series. Door de eenvoudige bediening zijn de machines vanaf dag een na de levering inzetbaar. Tijdens de huisshow wordt onder andere de Smartturn 8 getoond, de meest recente ontwikkeling bij de Spaanse fabriekant. De Smartturn 8 is leverbaar met een draaidiameter boven het bed van 335 tot 620 mm en een afstand tussen de centers van 750 tot 3000 mm. In de Smartturn Rhinoserie loopt draaidiameter boven het bed op tot 805 mm en de afstand tussen de centers tot 5000 mm.

Nieuwe Doosan
Doosan lanceert momenteel wereldwijd de nieuwe Puma GT2100 CNC draaibanken met 65 mm doorlaat en een heavy duty blokgeleiding voor in het 8 inch klauwplaat segment. Deze nieuwe reeks vervangt de bestaande Puma 240 machines. Naast de GT2100 is er ook de GT2100 M met aangedreven gereedschappen. Beide machines hebben een Z-slag van 560 mm en een maximale draaidiameter van 390 mm (350 mm voor de versie met aangedreven gereedschappen). Vergeleken met de voorganger, is de nieuwe draaibank compacter (24 procent kleiner), een geheel vernieuwde spindelaandrijving die minder geluid, minder trillingen en minder warmte veroorzaakt.

De nieuwe GT2100 draaibank van Doosan.

Door zaken als LED-verlichting, een automatische uitschakeling van elektrische componenten als de machine langere tijd stilstaat en een zuinigere hydro-unit daalt het energieverbruik met 19 procent.

Open Huis
Het Open Huis bij Dormac vindt op 1, 2 en 3 november plaats. De huisshow begint op 1 november met een seminar over slimme automatisering. Bekijk hier het volledige programma. Op een Puma 2100LY wordt een demonstratie tandwielen frezen gegeven. Op de Techni-Show demonstreerden Dormac en Heudra Tools ook al het aanbrengen van een splinevertanding met een Doosan draaibank. Hiervoor wordt een gear hobber van het Italiaanse MT Tools gebruikt.

 

Meer informatie

Dormac CNC Solutions

Pin It on Pinterest