Made-in-Europe.nu

Advanced manufacturing 2e pijler onder Euromold

Euromold 2016 gooit het roer om en breidt de formule uit. Vanaf de editie 2016 komt er een tweede pijler onder de beurs, namelijk advanced manufacturing. Hierin is er niet alleen aandacht voor additive manufacturing, maar eveneens digital manufacturing, oftwel Industrie 4.0 en het Internet der dingen.

 

Beursformule uitgebreid met digitalisering, smart factory en internet der dingen

Euromold beloofde met de verhuizing naar Düsseldorf terug te gaan naar de roots: de matrijzen en gereedschappenproductie. Daar voegt de beursorganisator nu een tweede pijler aan toe door advanced manufacturing nadrukkelijk als thema op Euromold 2016 te positioneren. Twee merken dus: Euromold mold + tool naast Euromold advanced manufacturing.

 

Digitalisering van de maakindustrie

In dit nieuwe onderdeel van de beurs gaat het om de digitalisering in de maakindustrie. In de presentatie van beursorganisator Demat haalt men de beursdeelname van 3D Systems dit jaar in Düsseldorf aan. Het Amerikaanse bedrijf toonde de complete procesketen die het bestrijkt: van CAD-systemen van Gibbs en Cimatron tot en met de 3D printers en de direct digital manufacturing tak van het bedrijf. Dat is precies wat de organisatoren in het nieuwe segment willen tonen: hoe de verschillende stappen in de maakindustrie digitaal aan elkaar worden gekoppeld; hoe machines, mensen en installaties digitaal met elkaar verbonden raken. Additive manucfacturing is hier slechts een onderdeel van. Qua additive manufacturing richt Euromold zich op het complete ecosysteem: van materialen en software tot en met de leveranciers van 3D printers en machines en installaties voor postprocessing. Het gaat in de nieuwe Euromold-poot ook om nieuwe trends als het Internet der dingen en smart industry.

 

Euromold
Euromold kiest voor een 2e pijler onder de beurs.

 

Internet of Things

In dit nieuwe deel van Euromold wil men naast digitale productontwikkeling zowel de smart factory Industrie 4.0 tonen als ook het effect en de mogelijkheden van het internet der dingen in de maakindustrie. Wat zal bijvoorbeeld het effect zijn van sensoren in werktuigmachines en gereedschappen? Integratie van PLM, MES en industriële automatisering? Hoe kan nieuwe technologie bijdragen aan meer tracking and tracebility. Maar ook een aspect als data veiligheid komt in het beursaanbod terug. Tijdens de komende editie zijn er twee themapaviljoens: één belicht 3D printen van morgen en overmorgen. Met de blik naar overmorgen bedoelt Euromold het 3D printen van voedsel, woningen en zelfs organen. Het tweede themapaviljoen is Mould making meets additive manufacturing. Hierin laat men zien hoe gereedschapmakers additive manufacturing kunnen inzetten.

Euromold trok afgelopen editie in Düsseldorf 453 exposanten en 11.160 bezoekers. Euromold 2016 vindt van 6 – 9 december plaats in Messe Düsseldorf.

 

Pin It on Pinterest