Made-in-Europe.nu
RoboJob Tower

RoboJob Tower maakt production on demand mogelijk

De Duitse klant van RoboJob die de eerste Tower koopt, gaat het nieuwe automatiseringsconcept van RoboJob inzetten voor production on demand. Het bedrijf vervangt het magazijn vol met spare parts door de RoboJob Tower gekoppeld aan een multitasking machine. Zodra een klant een reserve onderdeel bestelt, wordt de productie van een van de meer dan 100 verschillende onderdelen automatisch opgestart.

 

Eerste klant vervangt spare parts magazijn door geautomatiseerde freescel

De 3D printindustrie heeft de mond vol over production on demand en nieuwe modellen zoals distributed manufacturing. RoboJob toont komende week op de EMO in Hannover dat ook de verspaning in die richting meekan als je slim automatiseert. De RoboJob Tower is een volledig nieuw automatiseringsconcept van het Vlaamse bedrijf dat hier volledig op inspeelt. De Tower wordt op de EMO voor het eerst getoond.

 

Smart industry

Aangestuurd vanuit het ERP-systeem waarin de orders binnenkomen. Van hieruit gaat een signaal naar de Tower om de productie van een van de werkstukken op te starten. Het automatiseringssysteem zorgt voor de juiste materiaalkeuze, opspanselectie en de gereedschappen die nodig zijn. Spare parts op voorraad produceren hoeft niet langer. De automatisering van RoboJob maakt geautomatiseerde enkelstuks productie van complexe werkstukken mogelijk.

Lees het hele artikel over de innovaties van RoboJob op de EMO in Solutions Magazine. De RoboJob Tower is live te zien op de EMO (hal 25 E94).

 

 

Pin It on Pinterest