Hexagon MI komt binnenkort met de 2019 release van PC-DMIS. Daarmee wordt het automatisch genereren van meetprogramma’s op basis van PMI gemakkelijker. Vorm- en plaatstoleranties van het CAD-model worden worden automatisch ingelezen.

 

PMI en Model Based Definition was onlangs nog een van de belangrijkste thema’s op Verspanen 2019. Hiermee kunnen programmeerfouten voorkomen worden, doordat toleranties en maten direct vanuit een 3D model worden ingelezen. Precies op deze ontwikkeling speelt Hexagon MI met de nieuwe PC-DMIS software in. Met name gaat het om de integratie van Product- en Manufacturing Information (PMI) in het meetproces.

 

Meetprogramma’s automatisch genereren op basis van verrijkt CAD-model

 

Toleranties worden aan het CAD-model toegevoegd. PC-DMIS leest deze automatisch uit. . Gedurende het import proces van de IGES file, zal PC-DMIS de annotaties van de 2D-tekeningen linken met de features van het 3D-model. Daarmee wordt niet alleen programmeerwerk voor de meetmachines voorkomen. Het gaat er met name om dat er geen interpretatieverschillen meer kunnen ontstaan. Deze gegevens worden direct ingelezen in het meetprogramma en het uiteindelijk meetrapport, zodat er meer productiviteit in minder tijd wordt gerealiseerd en fouten worden gereduceerd. Hiervoor is wel de licentie CAD++ nodig. De nieuwe software kan gebruikt worden in combinatie met zowel bestaande als nieuwe CMM-meetmachines. Ook scantaken worden automatisch geprogrammeerd.

 

Nieuwe softwaredivisie voor de maakindustrie

Hexagon MI heeft overigens begin dit jaar een nieuwe software divisie opgericht: Production Software. Hierin worden de activiteiten van Vero Software, FASys en Spring Technologies gecombineerd. Dit laatste bedrijf is pas vorig jaar overgenomen en ontwikkelt simulatie software voor het verifiëren van G-codes. Norbert Hanke, president Hexagon MI, ziet de nieuwe divisie als een logische stap op weg naar autonoom verbonden ecosystemen als basisbouwsteen voor de slimme fabriek. “De oprichting van Production Software sluit aan op onze design, engineering en metrologie activiteiten en stelt ons in staat unieke oplossingen voor onze klanten in de maakindustrie te ontwikkelen. Data uit het totale proces zijn de hefboom om naar Autonomous Connected Ecosystems te gaan die Smart Factories mogelijk maken.”

 Hexagon Benelux is eind maart een van de deelnemers aan Machineering

 

1 gedachte over “Hexagon integreert PMI in nieuwe release PC-DMIS

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest