Hexagon Tempo

Soms lijken innovaties zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom niemand eerder op het idee kwam. Want waarom zou je geen compacte robotcel naast een CMM in de fabriek plaatsen, zodat de metingen onbemand kunnen doorgaan? Hexagon MI doet dit met de Tempo, die het deze week op de online beurs IMTS Spark presenteert.


Tempo, zo laat Hexagon MI weten, is primair bedoeld voor het automatiseren van een CMM, zodat de metingen doorgaan, ongeacht de aanwezigheid van een operator. Afhankelijk van de uitvoering zijn er drie tot 6 lades beschikbaar voor het plaatsen van de producten. Elke lade kan tot 100 kilo worden belast. Voor de handling van de fijnmechanische onderdelen valt Hexagon MI terug op een Universal Robot. De cobot moet voor afdoende veiligheid zorgen. Onderdelen die buiten tolerantie zijn, worden gescheiden opgeslagen.

In Europa is de Hexagon Tempo in augustus gelanceerd

1 gedachte over “Hexagon Tempo automatiseert de CMM

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest