Made-in-Europe.nu
Xometry

Investering Bosch helpt Xometry met overstap naar Europa

Robert Bosch Venture Capital neemt een belang in het Amerikaanse online platform voor de maakindustrie Xometry. Samen met andere investeerders krijgt Xometry een aanvullende financiële injectie van $ 55 miljoen (D-ronde). Daarmee kan het platform onder andere de stap naar de Europese markt maken.

 

Terwijl de investeringen in de online platformen voor de inkoop van maakdelen in Europa meestal beperkt blijven tot enkele miljoenen euro’s, zoals eerder dit jaar bij het Duitse Kreatize, heeft het er veel van weg dat de Amerikaanse platformen veel diepere pockets hebben om marktaandeel te winnen. Bij Xometry, dat enkele jaren geleden van start ging met het bij elkaar brengen van inkopers en aanbieders van maakdelen, staat de teller na de 4e investeringsronde op $ 118 miljoen.

Online platform voor maakdelen haalt $118 miljoen op bij investeerders

 

Behalve maakdelen ook gereedschappen

Xometry is een van de grotere online platformen voor de maakindustrie. In het netwerk zitten al meer dan 3000 maakbedrijven, zowel uit de verspanende industrie, 3D printen alsook plaatbewerking en sinds enige tijd spuitgieten. Onlangs lanceerde het bovendien Xometry Supplies. Daarmee biedt het partijen de mogelijkheid om gereedschappen online te kopen. Een stap waarmee de maakbedrijven nog dieper in het platform komen omdat ze er niet alleen hun klanten vinden, maar ook hun leveranciers. In juni werden er al 65.000 unieke verhandelbare eenheden gereedschappen via het platform verkocht.

 

Expertise Bosch steunt wereldwijde expansie

Randy Altschuler, co-founder en CEO van Xometry, is met het investeringsfonds van Bosch Group als aandeelhouder vooral blij omdat het veel kennis van de maakindustrie inbrengt. “We zijn enthousiast over een partnerschap met een world class manufacturing bedrijf als Bosch. Wereldwijd groeien is een van onze belangrijkste initiatieven in de komende tijd. We kijken er naar uit om de diepgaande ervaring met productie die Bosch heeft, als hefboom te gebruiken voor onze lancering in Europa.”

 

Bosch investeert honderden miljoenen

Het investeringsfonds van Bosch Group ziet internet gebaseerde businessmodellen als een enabler voor toekomstige activiteiten. Daarom is het een van de activiteiten waarin het naar aantrekkelijke investeringen op zoek is. Begin dit jaar heeft het fonds een 4e investeringsfonds opgezet. Hierin zit in totaliteit €200 miljoen.

In Solutions Magazine van september verschijnt een uitgebreider artikel over de ontwikkelingen bij de online platformen.

Pin It on Pinterest