Made-in-Europe.nu

Met #MadeForYou biedt Bimatec Soraluce precisie en zekerheid

Bimatec Soraluce introduceert op de EMO de #MadeForYou filosofie. Het concept omvat vier modules: de intelligente machine, multitasking, service en precisie. De machinebouwer zegt dat #MadeForYou de focus legt op extra toegevoegde waarde voor de klant.

Bimatec Soraluce heeft het Intelligent Machining concept doorontwikkeld naar een plus model. Eerder al ontwikkelde men het DAS+ concept (Dynamics Active Stabalizer) met als doel chatter tegen te gaan. DAS+ selecteert op basis van het totale proces de meest ideale instellingen om chatter te voorkomen. Hiervoor kan het systeem kiezen uit meerdere oplossingen, zoals extra demping in de Ram, automatische aanpassing van de spindelsnelheid. Het systeem kan de productiviteit met 300% verbeteren.

DWS: actief klemsysteem voor het werkstuk

Aan het concept wordt nu DWS toegevoegd. Dit systeem is met name ontwikkeld om chatter bij het verspanen van werkstukken te vermijden. DWS is een actief klemsysteem dat bestaat uit een controller en een of meerdere actuatoren die op het werkstuk worden geplaatst. Door bij grote, dunwandige producten trillingen tegen te gaan, verbetert de oppervlaktekwaliteit en neemt de productiviteit verder toe. Bimatec Soraluce heeft het systeem gepatenteerd. Op de EMO demonstreert de machinebouwer het in combinatie met het DAS+ systeem.

Het Soraluce PMG portaal frees- draai- en kottercentrum.

Nieuw frees-draai-slijpcentrum
De Spaanse fabrikant demonstreert verder in Hannover de nieuwe ontwikkelingen in multitasking bewerken. Het gaat specifiek om een nieuwe machineconcert, de TR-M35. Hierin combineert men frezen, draaien en slijpen. Soraluce kan het multitasking concept toepassen op machines met een werkstukcapaciteit tot 8000 mm rond. Daarop zijn oppervlakteruwheden van Ra 0,4 haalbaar.

64 wisselkoppen op voorraad
De twee andere onderdelen van het #MadeForYou concept zijn Passion for Service en Passion for your Masterpiece. Het serviceconcept behelst onder andere dat er 64 reserve- en wisselkoppen beschikbaar zijn binnen 24 uur. Passion for your Masterpiece is met name bedoeld voor grootverspaners die de hoogst haalbare nauwkeurigheid zoeken. Om deze te behalen kan de Dynamic Head Calibration (DHC) in de machine worden ingebouwd net als de Dynamic Ram Balance Compensation (DBS). Deze laatste optie garandeert een 100% parallelliteit en vlakheid van de Ram over het volledige bereik.

Bimatec Soraluce wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland

1 comment

Pin It on Pinterest