Zo gaat Hurco de combinatie aanbieden. De integratie is zodanig dat de cel direct na installatie operationeel is.

BMO Automation wordt Preferred Supplier van Hurco Companies. BMO heeft voor de Amerikaanse machinebouwer een robotcel ontwikkeld die naadloos aansluit op de VMX-reeks van Hurco. De Nederlandse automatiseerder zet hiermee de eerste stappen op de Amerikaanse markt.

Wat twee jaar geleden begon op de EMO, leidt nu tot een Peferred Partnership. Op de EMO 2017 toonde BMO Automation op de stand van Hurco een robotcel. Daar zijn de eerste contacten tussen beide bedrijven tot stand gekomen, wat nu uitmondt in een partnerschap waarbij BMO Automation een robotcel heeft ontwikkeld voor Hurco, dat deze zelf gaat aanbieden in combinatie met de CNC-machine. Het gaat om de BMO Compact 25.

Hurco gaat BMO robotcel onder eigen label verkopen

Zo gaat Hurco de combinatie aanbieden. De integratie is zodanig dat de cel direct na installatie operationeel is.

Gebrek aan gekwalificeerde operators

“Klanten vertellen ons dat het vinden van gekwalificeerde operators de primaire belemmering vormt voor de groei van hun bedrijf”, zegt Paul Gray, vicepresident R&D en productontwikkeling bij Hurco. Het partnerschap met BMO Automation is een oplossing voor dit probleem. “Samen zijn Hurco en BMO toegewijd om klanten de nieuwste Industry 4.0 automatiseringstechnologie te bieden, zodat zij hun concurrentievermogen behouden en hun productiviteit en winstgevendheid kunnen verhogen.” De oplossingen van BMO Automation zijn specifiek ontwikkeld voor high mix low volume productie. Ze bieden een oplossing voor de vaardigheidskloof en het tekort aan vakkrachten.

Korte ingebruikname tijd

Het BMO team heeft de compacte robotcel vooral qua interface afgestemd op de Hurco machine. Hierdoor wordt de installatietijd voor de robot verkort, zodat de Hurco klanten direct kunnen profiteren van de hogere productiviteit waarvoor de automatisering zorgt. Zodra de machine en robotcel geïnstalleerd zijn, kunnen ze direct gekoppeld worden. De BMO cel behoudt daarbij de eigen BMO-software; er is wel een specifieke koppeling voor de besturing van Hurco ontwikkeld. De cel wordt voorzien van een robot met een pay-load van 25 kilogram, twee lades die automatisch openen en sluiten en de eigen servogripper.

Amerikaanse markt

Hurco gaat de cel wereldwijd aanbieden aan klanten. De eerste systemen zullen waarschijnlijk in de VS worden verkocht. BMO Automation zet daarmee de eerste stap op deze markt. Frank Biemans, directeur, is blij met de samenwerking. “De ingenieurs van BMO Automation werkten intensief samen met het Hurco-engineeringteam om ervoor te zorgen dat klanten een naadloze integratie met de interactieve bediening van de robot en de CNC-machine ervaren.”

BMO Automation verhuist overigens tussen Kerst en Nieuw naar de nieuwbouw in Nederweert, waar het samen met zusterbedrijf BMO Precision Parts weer onder één dak komt.

3 gedachten over “BMO Automation preferred supplier Hurco

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest