AMB 2020

De kogel is door de kerk. AMB 2020 in Stuttgart gaat niet door als beurs. De Messe Sturrgart meldt dat er onvoldoende draagvlak voor een beurs bestaat bij de exposanten. Net geen 58 procent van de exposanten wil de beurs een keertje overslaan. In plaats van een beurs die 90.000 bezoekers trekt, zal er nu wel een AMB Forum plaatsvinden. Lezingen, table top presentaties en match-making. De ‘klassieke’ AMB gaat weer in 2022 door.


Roland Bleinroth, directeur Messe Stuttgart, zegt dat de exposanten de beursorganisator een duidelijke boodschap hebben meegegeven. 57,6% kiest voor 2022 als jaar voor de volgende beurs; 30,5% voor 2021 en slechts 11,9% van de exposanten wil in september de beurs laten doorgaan. “Hiermee kunnen we een eind maken aan de speculaties over de haalbaarheid van een AMB 2020. Op dit moment, met alle eisen ten aanzien van hygiëne, afstand houden of de beperkte reismogelijkheden en ook de huidige conjuncturele randvoorwaarden, is een beurs zoals we die kennen, dit jaar niet haalbaar.”

Exposanten zien anderhalvemeter beurs niet zitten

De organisatie grijpt het afgelasten wel meteen aan om een nieuw format te ontwikkelen, niet alleen voor dit jaar, ook voor 2021. Deze keuze is ingegeven door de vraag van exposanten. In de geplande AMB-week, van 14-18 september, vindt daarom het AMB Forum plaats. In het congresscentrum in Stuttgart geven experts uit de verschillende industriesegmenten dan lezingen en presenteren exposanten die meedoen zich met een table top presentatie. Het gaat vooral om de component kennisoverdracht. Dit concept wil men in de herfst van 2021 herhalen om dan in 2022 weer een beurs te organiseren.

Een AMB 2020 met latex handschoenen en mondmaskers, op een gehalveerde beursvloer met minder exposanten en bezoekers heeft geen toegevoegde waarde

AMB in de komende herfst in niemands belang

Vanuit de achterban van de AMB wordt positief gereageerd op het besluit. Irene Bader, directeur Global Marketing bij DMG Mori, zegt dat het doorgaan van de AMB dit jaar vanwege de vele beperkingen geen optie is voor de machinebouwer. Steffen Nagel (Nagel Werkzeugmaschinen) zegt het nog wat directer: “Een AMB 2020 met latex handschoenen en mondmaskers, op een gehalveerde beursvloer met minder exposanten en bezoekers heeft geen toegevoegde waarde voor onze klanten.” Volgens Wilfried Schäfer, directeur VDW, hebben de exposanten met een krappe twee derde meerderheid die voor een AMB 2022 kiest, een duidelijk signaal afgegeven. Dat vindt ook Markus Heseding van VDMA Präzisionswerkzeuge. “Ook wij hebben in gesprekken met onze leden afmeldingen teruggekregen die een vergelijkbaar beeld schetsen.”

2 gedachten over “AMB 2020 verandert van beurs in forum

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest