Made-in-Europe.nu
AMB Technology Forum

Het leven gaat verder: AMB Technology Forum krijgt vorm

De AMB 2020 gaat, zoals eerder aangegeven, door in een hybride variant: AMB Technology Forum. Het draait vooral om de presentaties. Per dag worden 500 bezoekers toegelaten. Exposanten kunnen hun presentatie opslaan om later te delen via allerlei kanalen. Elke dag staat een ander thema centraal. Ook het aantal exposanten blijft beperkt: maximaal 15 per dag.


Het zijn moeilijke tijden voor de beursorganisatoren. Nadat met name de bezoekers onlangs duidelijk maakten de beurs niet te willen bezoeken vanwege de vele covid-19 beperkingen, heeft de organisatie de AMB als beurs geschrapt. In plaats hiervan vindt er van 14 – 18 september wel AMB Technology Forum plaats. Dit is een combinatie van een table top presentaties ter plekke, een online presentatie die ook gevolgd kan worden door mensen die niet naar Stuttgart gaan en een matchmaking event.

Nieuwe technologieën presenteren

Gunnar Mey, directeur industriebeurzen bij de Messe Stuttgart, zegt dat het doel van het technologie forum met name is om nieuwe technologieën en innovaties voor de metaalindustrie voor het voetlicht te brengen. “De feedback vanuit de exposanten is tot dusver positief”, zegt Mey. Met het concept en de beperking tot 500 bezoekers per dag voldoet het concept aan de hygiëneregels en de regels voor social distancing zoals die in Stuttgart gelden. Thema’s die aan bod komen zijn software en besturing, gereedschappen, werktuigmachines, periferie van de machine en automatisering.

Hunnar Mey: feedback op Coronaproof concept van AMB is positief.

Niks doen is geen optie

Horn, Chiron en EMCO zijn drie van de exposanten die al gekozen hebben mee te doen aan AMB Technology Forum. “Niks doen is in deze gespannen economische situatie geen optie voor een dynamische industrie als de werktuigmachinebouw”, zegt Stefan Hansch, CEO van EMCO. De machinebouwer gebruikt de nabijheid van het technologiecentrum in Wendlingen, op een boogscheut van Stuttgart, om geïnteresseerde partijen iets extra’s te bieden naast het forum.

Covid-19 dwingt sector nieuwe formats te zoeken

Bernd Hilgarth, sales director bij Chiron (dat deze week een ingrijpende reorganisatie heeft aangekondigd) vindt het niet verkeerd dat de huidige omstandigheden de sector dwingen om nieuwe formats te zoeken. Formats zoals AMB Technology Forum. “De huidige economische situatie gekoppeld aan de coronapandemie stelt de werktuigmachinebouwers voor grote uitdagingen.” Chiron legt de nadruk op de nieuwe modellen en automatisering.

Het leven gaat verder

Voor gereedschappenproducent Horn wordt het hybride evenement in Stuttgart het eerste waarop men weer face to face contacten kan leggen met klanten. Directeur Markus Horn juicht de gekozen oplossing, presentaties en een tabel top expo van producten, toe. “Voor mij is het belangrijk dat AMB Forum een signaal afgeeft: het leven gaat verder. Dat is precies wat we nodig hebben.”

Pin It on Pinterest