metav 2020 reloaded

Beursorganisatoren hebben hun blik al op 2021 gericht. Ook de VDW, die in maart volgend jaar de Metav 2020 reloaded in Düsseldorf organiseert. Met 400 exposanten zitten drie beurshallen op het beursterrein in Düsseldorf vol. De ervaringen met de Caravan Salon, die onlangs plaatsvond, stemmen de Metav organisatoren optimistisch.


De Caravan Salon is de lakmoesproef geweest voor de Messe Düsseldorf, het eerste grote event na de Corona lockdown. Het evenement, begin september, heeft uiteindelijk meer dan 107.000 bezoekers getrokken, waarmee alle twijfels vooraf bij sommigen, van tafel zijn gegaan.

VDW: exposanten smachten naar persoonlijk contact met klanten

Zo zag het eruit op het Caravan Salon, met brede gangpaden en gestuurde bezoekersstromen (Foto Messe Düsseldorf)

Protaction concept werkt

Messe Düsseldorf schrijft het succes onder andere toe aan het Protaction concept, dat tijdens de caravanbeurs de vuurdoop beleefde. Dit houdt in dat enkel online tickets worden verkocht om wachttijden aan de ingang te voorkomen, er een maximaal aantal bezoekers geldt en de bezoekersstroom gedurende de dag gekanaliseerd wordt. In de hallen zijn de gangpaden breder, gelden er looproutes, wordt de lucht regelmatig ververst en zijn mondmaskers verplicht.

Metav wordt de eerste verspaningsbeurs in ruim een jaar

Wilfried Schäfer, directeur van de VDW, is dan ook overtuigd dat na dit succes de Metav 2020 reloaded in maart 2021 doorgaat. “De hallen zijn volgeboekt. De beurs zal de eerste belangrijke beurs voor de verspaning in meer dan een jaar in Duitsland zijn. Exposanten smachten naar persoonlijk contact met hun klanten.” Wat de beurs in de kaart speelt, is dat 90 procent van de bezoekers uit Duitsland zelf komt. Reisbeperkingen kunnen dus nauwelijks roet in het eten gooien omdat de bezoekers de situatie ter plaatse goed kunnen inschatten en hun bezoek goed kunnen plannen. Voor de Metav is daarnaast de Benelux, op een boogscheut van Düsseldorf, belangrijk om bezoekers te trekken.

Nieuwe halindeling en webinars

De beurs verhuist wel naar een andere plek, namelijk de hallen 5, 6 en 7a. Dat biedt het voordeel, aldus Martin Göbel, hoofd beurzen bij de VDW, dat er een nieuwe indeling gemaakt moet worden waarbij de hygiënemaatregelen meteen ingepast worden. De Metav 2020 reloaded gaat in het lezingenprogramma onder andere aandacht besteden aan digitalisering en automatisering, er komt een start-up plein en Umati krijgt extra aandacht. Vooruitlopend op het evenement vindt er elke maand Metav Websessions plaats, waar exposanten in webinars ingaan op de thema’s in de verspaning. Deze webinars zijn bedoeld als teaser om de interesse in de beurs te wekken. De eerste sessie is op 6 en 7 oktober met als thema software.

Metav 2020 reloaded vindt van 23 tot 26 maart 2021 plaats in Düsseldorf

Pin It on Pinterest